Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3–4 větší cibule
- 1 menší mrkev
- kousek celeru
- 1,5 l vývaru
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- špetka muškátového květu
- vývar (nebo voda s masoxem)
Postup receptu
- Z tuku a hladké mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji studeným vývarem, rozmícháme, osolíme a přidáme nakrájenou zeleninu
- Uvaříme doměkka a vše rozmixujeme
- Dochutíme muškátovým květem, do polévky vsypeme zelené natě, můžeme přidat 1 celé vejce a povařit, nebo přidat např. trochu mléka s rozšlehaným žloutkem a už nevařit
- K polévce podáváme osmažené kostičky chleba