Chcete další recepty pro horkovzdušnou fritézu? Cibulové kroužky jsou oblíbenou hospodskou specialitou k pivu. Skvěle také pasují k burgeru.
Ingredience:
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 lžička uzené papriky
- 1/4 lžičky soli
- 1 velké vejce
- 1 lžíce vody
- 1 hrnek strouhanky
- 1 velká sladká cibule
- olej na potření
Dip:
- 1/4 hrnku bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1/4 lžičky sušeného česneku
- 1/4 lžičky papriky
Postup:
- Cibuli si nakrájejte na zhruba centimetrová kolečka.
- Mouku, uzenou papriku a špetku soli si smíchejte.
- Do druhé misky si dejte rozkvedlané vejce a vodou.
- Do třetí misky pak dejte strouhanku.
- Kroužky obalte v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Pečte na 190°C dozlatova (cca 10 minut).
- Dip si vytvořte smícháním všech ingrediencí.
- Servírujte s dipem.