Cibulové srnčí řízky

Cibulové srnčí řízky
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4

Ingredience

  • 60 dkg srnčí kýty
  • 4-5 cibulí
  • 15 dkg slaniny
  • sůl
  • pepř.

Postup receptu

  1. Kýtu odblaníme, nakrájíme na porce a na tenko naklepeme
  2. Porce po obou stranách osolíme a opepříme
  3. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji
  4. K osmažené cibuli vložíme plátky masa, krátce orestujeme a zakryjeme pokličkou
  5. Při nižší teplotě dusíme bez podlévání doměkka
  6. Podlijeme nepatrně jen v případě, že by se cibule a maso připalovalo
  7. Příloha: šťouchané brambory, bramborová kaše, dušená rýže, zeleninový salát

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.