Cibulový chléb

Cibulový chléb
Příprava: 20 minut Vaření: 210 minut Počet porcí: 4

Tohle je naprostá lahůdka! Upečte si ve své pekárně domácí chléb s cibulí a koriandrem, který ozvláštní vaši běžnou snídani či svačinku.

Ingredience:

  • 600 g hladké mouky
  • 400 ml mléka
  • 15 g másla
  • 2 lžičky soli
  • 1 a 1/2 lžičky sušeného droždí
  • 3 lžíce cukru
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 – 2 cibule
  • 2 lžíce oleje

Postup:

  • Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a osmahněte na oleji dozlatova.
  • Nechte ji vychladnout.
  • Do nádoby z pekárny vlijte mléko, postupně přidávejte sušené droždí, máslo, cukr, sůl a nakonec mouku.
  • Naplněnou nádobu vložte do pekárny a nastavte základní program na pečení chleba, obvykle označený číslem 1, velikost 1000 g a střední propečení.
  • Standardní program by měl trvat přibližně tři a půl hodiny.
  • Cibuli do těsta můžete přidat hned nebo po zaznění signálu určeného k přidávání surovin mezi kynutím a hnětením.
  • Dobrou chuť!
Nakrájený chléb s cibulí a koriandrem.
www.zena.sme.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.