Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč se slaninou

Cibulový koláč má spousta lidí zafixovaný jako typicky podzimní pokrm, ke kterému se skvěle hodí lahodné mladé víno. V případě tohoto receptu byl tento slaný dort vyzdvihnut na mnohem vyšší úroveň.

Těsto:

  • 250 g hladké mouky
  • 50 g neslaného čerstvého másla
  • 150 ml vlažného teplého mléka
  • 1 lžička instantního droždí
  • 1/4 lžičky soli

Náplň:

  • 500 g cibule
  • 50 g másla
  • 300 g zakysané smetany
  • 1 polévková lžíce hladké mouky
  • 3 vejce
  • 75 g slaniny na kostičky
  • Špetka mletého černého pepře
  • Sůl podle chuti

Postup:

  • Začneme tím, že si připravíme těsto.
  • Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, teplé mléko a instantní droždí.
  • Lehce promícháme a osolíme.
  • Poté vezmeme ruční mixér a na nejvyšší rychlost šleháme po dobu 5 minut.
  • Zakryjeme mísu utěrkou a postavíme na teplé místo, aby těsto trochu nakynulo.
  • Mezitím si na pánvi osmažíme nakrájenou slaninu.
  • Cibuli očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme do misky.
  • K cibuli přidáme máslo, zakysanou smetanu a polovinu osmažené slaniny.
  • V malé misce našleháme vejce a přilijeme do mísy k cibuli.
  • Přisypeme hladkou mouku a znovu zamícháme, aby byla směs hladká.
  • Jakmile těsto nakyne, rozválíme ho na velikost formy tak, aby dosahovalo do poloviny formy.
  • Na to rozprostřeme připravenou směs a důkladně uhladíme.
  • Povrch posypeme druhou polovinou smažené slaniny a vložíme do trouby předehřáté na 225 stupňů.
  • Pomocí špejle se ujistíme, že je dort dostatečně propečený, teprve potom ho vyjmeme z trouby.
  • Můžeme servírovat ještě teplé, nebo počkat, až dort vychladne.
Dort naslano s cibulí.
Zdroj: https://mygerman.recipes

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.