Cibulový quiche

Cibulový quiche
Příprava: 15 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 12

Cibule je jedna ze základních surovin všech slaných pokrmů. Právě cibule je nejen velmi výborná surovina, ale taktéž obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek.

Ingredience na těsto

  • 180 g hladké mouky
  • 1/2 ČL soli
  • 125 g másla
  • 1 velké vejce

Ingredience na náplň koláče

  • 2 PL olivového oleje
  • 2-3ks velké cibule
  • 2 ČL balzamikového octa
  • 3/4 šálku mléka
  • 1/4 šálku smetany
  • 3 velká vejce
  • sůl
  • mletý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • 150g sýru gouda nebo eidamu

Postup

  • V míse smíchejte mouku spolu se špetkou soli, vmasírujte máslo, dokud nezískáte jemnou strukturu jako u strouhanky.
  • Přidejte vejce, aby se ingredience spojily a vytvořily pevné těsto, poté nechte 30 minut v chladničce.
  • Těstem vyložte formu o průměru 27 cm, popíchněte vidličkou a předpečte těsto koláče při 180°C po dobu 10-15 minut.
  • Mezitím si nakrájejte cibuli na šikmo, aby byly kusy delší.
  • Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli, posolte ji a smažte dokud nebude průhledná.
  • Snižte oheň (na střední) a smažte cibuli dalších 40 minut, dokud nezhnědne.
  • Přidejte 2 lžíce balzamikového octa a vařte ještě 10 minut, než cibule nezkaramelizuje.
  • Na dno upečeného těsta koláče rozprostřete sýr, poté cibuli a nakonec ještě zbývající sýr.
  • V misce smíchejte mléko, smetanu, vejce, dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
  • Směs nalijte na koláč a dejte péct při 180°C asi na 30 minut.
Slaný koláč s cibulí
Zdroj: olivemagazine.com
Monika Blažková

Autor článku
Monika Blažková

Vaření je můj relax. Už od malička mě učila moje mamka ty nejlepší dobroty. Mimo jiné se ve volném čase věnuji pečení pro mé blízké a nyní ráda předám nějakou tu inspiraci i vám. :)

Líbil se vám tento recept? Dejte mu 5 hvězdiček. :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.