Tenké vepřové plátky plněné sýrem a mátou s kouřovou rajčatovou omáčkou jsou jedinečná delikatesa, na které si pochutnají všichni vaši hosté!
Ingredience
- 2 x 500g vepřové panenky, rozpůlené na šířku, pokrájené na tenčí plátky, které naklepejte
- 8 plátků šunky serrano nebo prosciutto, rozpůlených na šířku
- 150 g mozzarelly, nahrubo nastrouhané
- 1/2 šálku velkých listů máty peprné
- 4 x 60 g dlouhé slaniny, rozpůlené na šířku
- 2 lžíce olivového oleje
Na Sofrito:
- 60 ml (1/4 šálku) olivového oleje
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 3 stroužky česneku, nakrájeného na tenké plátky
- 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
- 500 g cherry rajčat, rozpůlených
- 150 ml suchého sherry
Postup
- Na Sofrito zahřejte na pánvi na středním plameni olivový olej, přidejte cibuli, česnek, cibuli a 1 čajovou lžičku soli a vařte 5 minut nebo do měkka.
- Přidejte rajčata a vařte dalších 5 minut nebo dokud mírně nezměknou.
- Přidejte sherry a duste 8 minut, poté dochuťte mletým černým pepřem.
- Nyní si připravte závitky.
- Seřízněte vepřové maso z boku na plátky tak, aby vám vznikly kousky velké přibližně 14 cm x 16 cm.
- Na vrch každého plátku masa dejte 4 kusy šunky, posypte sýrem a přikryjte několika lístky máty.
- Rolujte z dlouhé strany, kolem každé rolky omotejte 2 kusy slaniny z každé strany a zajistěte párátky.
- Ochuťte solí a mletým černým pepřem.
- Na pánvi zahřejte na středním plameni olivový olej, přidejte rolky a restujte 10 minut nebo dokud nezhnědnou.
- Přidejte 1/2 šálku vody, přikryjte a vařte další 2–3 minuty nebo do uvaření.
- Vyjměte z pánve, překrájete na poloviny úhlopříčně a podávejte se sofritem, posypané zbývajícími natrhanými lístky máty.
Pokud vám tyto závitky zachutnaly, určitě využijete i naše další recepty na zelné závitky 4x jinak!