Určitě jste někdy zatoužili umět pořádnou čínu sami.
Je to otázka správné kombinace koření a pak už jen věc fantazie.
Přesvědčete se sami, není to vůbec těžké!
Zkuste uvařit některý z našich receptů na pravou čínu!
Určitě si pochutnáte. 🙂
Naše recepty
Čínská kuchyně a česká tzv. „čína“ k sobě mají asi tak blízko jako krokodýl k dinosaurovi. Nějaké podobnosti možná najdeme, ale jinak je to úplně jiný druh. Přesto však naši čínu milujeme.
Je to delikatesa, kterou často připravíme ze surovin, co dům dal. Základem je minutkově připravené maso, které doplňujeme vhodnou zeleninou a dalšími přísadami.
Pokud chcete směs více přiblížit Asii, zapojte následující ingredience:
- bambusové výhonky
- sójová omáčka
- tofu
- chilli papričky nebo chilli pasta
- čínské černé houby
- arašídy neboli burské oříšky
- kardamom
Čínská kuchyně je jednoduchá, ale na talíři pestrá a chuťově velmi výrazná. Nepoužívá mnoho tuku ani masa a převládá dobře upravená zelenina. Vyzkoušejte následující recepty, které kombinují část východní tradice s našimi surovinami. Výsledkem jsou skvělé pokrmy.
Do směsi se hodí téměř jakákoli zelenina. Nebojte se ani rajčat, brokolice a vlastně čehokoli, co máte po ruce.
Nejvhodnější přílohou je rýže nebo asijské nudle. Podávat ale můžeme i s kuskusem a nespleteme se ani s bramborami.
V případě, že je recept na čínu spíš masový, pokrm doplníme zeleninovým salátem.