Čína s grilovaným šmakounem

Čína s grilovaným šmakounem
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 2

Potřebujete si připravit něco rychlého a chutného? Zkuste tento recept na zdravou Čínu z jedné pánve! Je to dobrota plná zeleniny, tudíž plná vitamínů a živin.

Co budeme potřebovat

  1. 250 g vařené rýže
  2. 200 g uzeného šmakouna
  3. 2 vejce
  4. 100 g čínského zelí
  5. červená paprika
  6. cibule
  7. 40 g shitake hub
  8. lžička škrobu
  9. stroužek česneku
  10. 2 lžíce sójové omáčky
  11. 5 cm z čerstvého zázvoru
  12. lžička cukru
  13. vinný ocet
  14. ½ lžičky chilli
  15. mražená zelenina

Postup

  1. Uzeného šmakouna nakrájíme na nudličky.
  2. Smícháme ho s vejci, škrobem, lžíci sójové omáčky a necháme 30 minut odpočívat.
  3. Pokrájíme si čínské zelí, nakrájíme si cibuli, vše vložíme do mísy a opepříme.
  4. Pánev rozpálíme na střední teplotu, přidáme olej a orestujeme shitake houby.
  5. Poté přidáme nakrájenou papriku a cibuli společně se zelím.
  6. Přidáme marinovaného šmakouna, česnek, zázvor, cukr, sójovou omáčku, vinný ocet, chilli a mraženou zeleninu.
  7. Pánev přikryjeme a chvíli vše dusíme.
  8. Podáváme s rýží.
Skvělá čína z bílkovin, dušené zeleniny  marinovaného šmakouna a rýže.
Zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Česnek lze nahradit sójovou nebo BBQ omáčkou.

Řízek ze šmakouna podávejte s bramborovým pyré, chlebem, bramborovým salátem nebo zeleninovým salátem z cukety, který si můžete připravit podle našich receptů!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.