Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 60 dkg králičího masa (nejlépe ze hřbetu a zadních běhů)
- hladká mouka
- cibule
- trochu oleje nebo sádla
- 2–3 vařená vejce
- tři sterilované kyselé okurky
- 3 nožičky slabých párků
- mražená zelenina „Čínská směs” (nebo jiná obdobná směs)
Postup receptu
- Vykostěné králičí maso nakrájíme na kousky a obalíme je v hladké mouce
- Cibuli nakrájíme nadrobno a na horkém tuku ji zpěníme
- Přidáme maso a společně orestujeme
- Podlijeme vodou a dusíme do změknutí, podle potřeby mírně podléváme
- Jakmile je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájené párky, na jemné nudličky nakrájené okurky a mraženou zeleninu
- Společně necháme ještě asi 10 minut dusit
- Dochutíme solí a pepřem
- Po změknutí zeleniny přidáme na kostičky nakrájená vařená vejce
- Směs prohřejeme a promícháme
- Podáváme s hranolky, kroketami, rýží nebo vařenými brambory