Jistě každý z nás zná čínu s kuřecím či vepřovým masem. Vyzkoušejte ale tento recept s krůtím masem ve stylu kung pao.
Ingredience
- 500g krůtích prsou, nakrájených na kostičky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 3 lžičky kukuřičného škrobu
- 1,5 lžíce vinného octa
- 1 lžíce hoisinové omáčky
- 1,5 lžičky sezamového oleje
- 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- sušené chilli papričky dle chuti
- 3 jarní cibulky
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného mletého zázvoru
- nesolené arašídy, hrubě nasekané
Postup
- V misce smíchejte 1 lžíci sójové omáčky s 1,5 lžičky kukuřičného škrobu. Smíchejte s nakrájeným krůtím masem a nechte odležet 10 minut.
- V další misce smíchejte 1 lžíci sójové omáčky se zbývající 1,5 lžičky kukuřičného škrobu. Přilijte vinný ocet, lžíci hoisinové omáčky, sezamový olej, vývar, med a dobře promíchejte.
- V hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte marinované kuře a restujte 2 minuty z každé strany.
- Do pánve přidejte chilli, jarní cibulku, česnek, zázvor a restujte 2 minuty. Poté přilijte omáčku, kterou jste si připravili.
- Duste do zhoustnutí asi minutu. Dochuťte solí, případně sójovou omáčkou a dle potřeby zřeďte trochou vody.
- Podávejte s rýží a posypané cibulkou a arašídy.