Čína z krůtího masa

Čína z krůtího masa
Příprava: 10 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 3

Jistě každý z nás zná čínu s kuřecím či vepřovým masem. Vyzkoušejte ale tento recept s krůtím masem ve stylu kung pao.

Ingredience

  • 500g krůtích prsou, nakrájených na kostičky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 3 lžičky kukuřičného škrobu
  • 1,5 lžíce vinného octa
  • 1 lžíce hoisinové omáčky
  • 1,5 lžičky sezamového oleje
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sušené chilli papričky dle chuti
  • 3 jarní cibulky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného mletého zázvoru
  • nesolené arašídy, hrubě nasekané

Postup

  • V misce smíchejte 1 lžíci sójové omáčky s 1,5 lžičky kukuřičného škrobu. Smíchejte s nakrájeným krůtím masem a nechte odležet 10 minut.
  • V další misce smíchejte 1 lžíci sójové omáčky se zbývající 1,5 lžičky kukuřičného škrobu. Přilijte vinný ocet, lžíci hoisinové omáčky, sezamový olej, vývar, med a dobře promíchejte.
  • V hlubší pánvi zahřejte olej, přidejte marinované kuře a restujte 2 minuty z každé strany.
  • Do pánve přidejte chilli, jarní cibulku, česnek, zázvor a restujte 2 minuty. Poté přilijte omáčku, kterou jste si připravili.
  • Duste do zhoustnutí asi minutu. Dochuťte solí, případně sójovou omáčkou a dle potřeby zřeďte trochou vody.
  • Podávejte s rýží a posypané cibulkou a arašídy.
Krůtí maso na čínský způsob s arašídy.
Zdroj: cookingclassy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.