Čína z parního hrnce

Čína z parního hrnce
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Nebojte se experimentovat. Vyzkoušejte výrazné chutě východu, které se v čínských pokrmech vyskytují.

Ingredience

  • 4 plátky kuřecích prsou
  • 1/2 sáčku čínské směsi (zeleninová, mražená)
  • 1,5 hrnečku rýže
  • čínské koření
  • sójová omáčka
  • 1 polévková lžíce solamylu
  • sůl
  • vlažná voda

Postup

  • Maso osušíte, osolíte, nakrájíte na proužky a vložíte do varné misky.
  • Přidáte čínskou zeleninovou směs.
  • Všechno okořeníte čínským kořením, posypete solamylem, zakápnete sójovou omáčkou a pořádně promícháte.
  • Misku se zeleninou a masem vložíte do první nádoby parního hrnce, co nejblíže vody.
  • Do druhého patra parního hrnce vložíme misku s osolenou vodou a rýží.
  • Hrnec zapnete a necháte vařit, dokud maso a rýže nejsou hotové, přibližně 35 až 40 minut.
  • Jestliže je jídlo hotové po uplynutí nastavené doby, můžete servírovat.
maso v misce se zeleninou a rýží z parního hrnce
zdroj: foodsguy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.