Nebojte se experimentovat. Vyzkoušejte výrazné chutě východu, které se v čínských pokrmech vyskytují.
Ingredience
- 4 plátky kuřecích prsou
- 1/2 sáčku čínské směsi (zeleninová, mražená)
- 1,5 hrnečku rýže
- čínské koření
- sójová omáčka
- 1 polévková lžíce solamylu
- sůl
- vlažná voda
Postup
- Maso osušíte, osolíte, nakrájíte na proužky a vložíte do varné misky.
- Přidáte čínskou zeleninovou směs.
- Všechno okořeníte čínským kořením, posypete solamylem, zakápnete sójovou omáčkou a pořádně promícháte.
- Misku se zeleninou a masem vložíte do první nádoby parního hrnce, co nejblíže vody.
- Do druhého patra parního hrnce vložíme misku s osolenou vodou a rýží.
- Hrnec zapnete a necháte vařit, dokud maso a rýže nejsou hotové, přibližně 35 až 40 minut.
- Jestliže je jídlo hotové po uplynutí nastavené doby, můžete servírovat.