Čínská kachní polévka

Čínská kachní polévka

Zbylo vám kachní maso od večeře? Tak ho můžete využít do téhle výborné kachní polévky.

Ingredience

  • 100 nudlí
  • 400 ml kuřecího vývaru
  • 3 plátky zázvoru
  • 200 g pečeného/vařeného kachního masa
  • 200 g zelí
  • 150g fazolových klíčků
  • 1 lžíce hoisin omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • sůl a chilli podle chuti

Postup

  • Kachní maso si nakrájíme na proužky a orestujeme na pánvi na troše oleje.
  • Přidáme prolisovaný česnek a restujeme další 2 minuty.
  • Mezitím si uvaříme fazolové klíčky. Vložíme je do misky, zalijeme horkou vodou a necháme stát půl minuty, poté vodu slijeme.
  • Nudle si uvaříme podle návodu a necháme stranou.
  • Jakmile má kachna zlatou barvu tak přidáme hoisin omáčku, sojovou omáčku a podlijeme trochou vývaru.
  • Do hrnce nalijeme zbylý vývar, vodu a na nudličky nakrájené zelí se zázvorem. Přivedeme k varu.
  • Po dvou minutách přidáme kachní maso, fazolové klíčky, nudle a dochutíme limetkovou šťávou a můžeme podávat.
Čínská polévka s masem a nudlemi v misce.
zdroj: whatdadcooked.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.