Připravte si tuto chutnou asijskou nudlovou polévku do 20 minut! Je zdravá, orientální a plná lahodných vaječných nudlí.
Ingredience
Na domácí omáčku:
- 1 lžíce třtinového cukru
- 2 lžíce rybí omáčky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
Na polévku:
- 1 lžíce oleje
- 2-3 jarní cibulky, nakrájené na plátky
- 1 šálek čínského zelí, nastrouhaného
- 1 lžíce zázvoru + česneku, jemně nasekaného
- 1 kuřecí prsa střední velikosti
- 1 litr vody smíchané s koncentrovaným vývarem
- 2 lžíce čínského rýžového vína
- asi ½ balení Lo Mein nudlí
K servírování:
- chilli vločky
- několik kapek sezamového oleje
- stonky jarní cibulky, které vám zbyly z vaření
Postup
- Nejprve smíchejte všechny ingredience na omáčku.
- Dejte stranou.
- Poté se ujistěte, že jsou všechny vaše čerstvé suroviny nakrájeny, než začnete vařit.
- Nakrájejte jarní cibulku (stonky oddělte, později se použijí jako ozdoba), nastrouhejte čínské zelí, nakrájejte kuřecí prsa, nasekejte zázvor a česnek.
- Zahřejte pánev a přidejte olej na vaření.
- Poté přidejte jarní cibulku a čínské zelí.
- Míchejte po dobu 1 minuty na vysokém ohni.
- Přidejte zázvor a česnek a několik sekund restujte.
- Dále přidejte kuřecí kousky a dobře je orestujte ze všech stran.
- Přilijte vývar a přidejte svou dříve připravenou omáčku a čínské víno na vaření.
- Vše dobře promíchejte a nechte polévku vařit přikrytou asi 7 minut, nebo dokud si nebudete myslet, že je hotová.
- Chvíli před servírováním přihoďte do polévky nudle, jsou uvařené velmi rychle.
- Podávejte s chilli vločkami, několika kapkami sezamového oleje a nakrájenými stonky jarní cibulky.
Inspirujte se i našimi recepty na čínské nudle 4x jinak, s masem i vegetariánské.