Čínská pikantní kuřecí polévka

Čínská pikantní kuřecí polévka

Tento asijský kuřecí vývar s nudlemi je jemný a přitom krásně pikantní. Doporučujeme udělat si dvojitou dávku, protože si ji zamilujeme na první lžičku.

Co budeme potřebovat

  1. 4 kuřecí prsa
  2. 60 ml saké (nebo vodky)
  3. 5 cm zázvoru (nakrájený na tyčinky)
  4. 3 jarní cibulky (nadrobno nakrájené)
  5. 150 ml sójové omáčky
  6. 4 lžičky sezamového oleje
  7. 600 g tlustých nudlí (udon)
  8. 2 velké chilli papričky
  9. Vejce
  10. 2 lžíce pažených sezamových semínek

Postup

  1. Kuřecí prsa očistíme a pokrájíme na plátky
  2. Kuře vložíme do saké a chvíli ho v něm marinujeme
  3. Zázvor smícháme s bílou částí nakrájené jarní cibulky, sójovou omáčkou, olejem a česnekem
  4. Do velkého hrnce nalijeme 2 listry vody a přivedeme jí k varu
  5. Do vody vlijeme zázvorovou směs a snížíme teplotu na nízký stupeň
  6. Takto směs vaříme asi 50 minut
  7. Do vývaru postupně přidáváme kuře společně se saké, nudle a chilli
  8. Vývar znovu přivedeme k varu
  9. Jakmile se polévka začne vařit, teplo vypneme
  10. Vejce si rozšleháme a za neustálého míchání ho pomalu vléváme do horké polévky
  11. Přidáme zbylou zelenou část jarní cibulky a zamícháme
  12. Polévku necháme 2 minuty odpočívat
  13. Když polévku podáváme, posypeme jí opraženými sezamovými semínky
Pálivá polévka podle čínské receptury s grilovaným masem.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.