Tato polévka je tolik věcí najednou- lahodná, zdravá, teplá, výživná a strašně jednoduchá! Stačí vám na ni pouhých 10 ingrediencí.
Ingredience
- 20 malých sušených hub shiitake
- 8 šálků vody (plus 1/2 šálku)
- 2 lžíce sušených bobulí goji
- 4 sušené čínské datle
- 1 malé kuře
- 1 lžíce oleje
- 5 plátků zázvoru
- 2 lžíce vína Shaoxing
- sůl (podle chuti)
- 1 jarní cibulka, jemně nasekaná
Postup
- Nejprve několikrát umyjte sušené houby shiitake a důkladně opláchněte.
- Pak je namočte do 8 šálků vody na 6 hodin nebo přes noc.
- Před vařením odstraňte stonky (po namočení) a přidejte houby zpět do hrnce s vodou.
- Přidejte do polévky sušené bobule goji a sušené čínské datle (není nutné je předem namočit).
- Přiveďte k varu a poté okamžitě snižte teplotu na nízkou teplotu.
- Připravte kuře, zatímco se polévka vaří.
- Umyjte ho a osušte papírovým ručníkem.
- Odřízněte kuřecí prsa, které si odložte na jiné jídlo a zbytek kuřete nakrájejte na velké kousky.
- Dejte stranou.
- Jakmile se polévka vaří 30 minut, zahřejte wok na středně vysokém ohni, dokud nezačne mírně kouřit.
- Snižte teplotu na střední teplotu a přidejte olej a plátky zázvoru.
- Vařte minutu nebo dvě.
- Rozetřete olej kolem woku, aby se všude rozprostřel.
- Poté rozložte kuře v jedné vrstvě na wok a lehce ho opečte.
- Jakmile je většina každého kusu hotová, vypněte oheň.
- Přidejte kuře do polévky.
- Wok odmaštěte ½ šálkem vody a přidejte jej také do polévky.
- Nakonec přidejte víno Shaoxing a přikryjte.
- Duste dalších 30 minut na středním ohni.
- Podle chuti dosolte a těsně před podáváním posypte nasekanou jarní cibulkou.