Čínská polévka s kuřecím a houbami

Čínská polévka s kuřecím a houbami

Tato polévka je tolik věcí najednou- lahodná, zdravá, teplá, výživná a strašně jednoduchá! Stačí vám na ni pouhých 10 ingrediencí.

Ingredience

  • 20 malých sušených hub shiitake
  • 8 šálků vody (plus 1/2 šálku)
  • 2 lžíce sušených bobulí goji
  • 4 sušené čínské datle
  • 1 malé kuře
  • 1 lžíce oleje
  • 5 plátků zázvoru
  • 2 lžíce vína Shaoxing
  • sůl (podle chuti)
  • 1 jarní cibulka, jemně nasekaná

Postup

  1. Nejprve několikrát umyjte sušené houby shiitake a důkladně opláchněte.
  2. Pak je namočte do 8 šálků vody na 6 hodin nebo přes noc.
  3. Před vařením odstraňte stonky (po namočení) a přidejte houby zpět do hrnce s vodou.
  4. Přidejte do polévky sušené bobule goji a sušené čínské datle (není nutné je předem namočit).
  5. Přiveďte k varu a poté okamžitě snižte teplotu na nízkou teplotu.
  6. Připravte kuře, zatímco se polévka vaří.
  7. Umyjte ho a osušte papírovým ručníkem.
  8. Odřízněte kuřecí prsa, které si odložte na jiné jídlo a zbytek kuřete nakrájejte na velké kousky.
  9. Dejte stranou.
  10. Jakmile se polévka vaří 30 minut, zahřejte wok na středně vysokém ohni, dokud nezačne mírně kouřit.
  11. Snižte teplotu na střední teplotu a přidejte olej a plátky zázvoru.
  12. Vařte minutu nebo dvě.
  13. Rozetřete olej kolem woku, aby se všude rozprostřel.
  14. Poté rozložte kuře v jedné vrstvě na wok a lehce ho opečte.
  15. Jakmile je většina každého kusu hotová, vypněte oheň.
  16. Přidejte kuře do polévky.
  17. Wok odmaštěte ½ šálkem vody a přidejte jej také do polévky.
  18. Nakonec přidejte víno Shaoxing a přikryjte.
  19. Duste dalších 30 minut na středním ohni.
  20. Podle chuti dosolte a těsně před podáváním posypte nasekanou jarní cibulkou.
Polévka s kuřecím masem a houbami ve velké míse s naběračkou na proutěném tácu.
www.thewoksoflife.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.