Čínské koule z kuřete

Čínské koule z kuřete

Sýrové kuličky si připravujeme běžně, ale ty kuřecí zase tak obvyklé nejsou. Jsou tak šťavnaté a křupavé. Uvidíte, že jak jednou ochutnáte, nebudete mít nikdy dost a nenecháte se od nich odtrhnout.

Ingredience:

  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Sůl podle chuti
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 125 ml vody (nebo podle potřeby)
  • Olej na smažení
  • 5 lžic kukuřičné mouky
  • 1/4 lžičky mletého bílého pepře
  • 1 kg kuřecích prsou

Postup:

  • Kuřecí prsa očistíme a nakrájíme na 2 cm kousky.
  • Připravíme mísu, nasypeme do ní hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a zamícháme.
  • Zakápneme sezamovým olejem a za stálého míchání přidáváme vodu.
  • Důkladně šleháme až vznikne hladké těsto, které bude mít podobnou konzistenci jako krém.
  • Hotové těsto necháme 30 minut odpočívat.
  • Mezitím naplníme hlubokou pánev olejem a na mírném ohni zahřejeme na 190°C.
  • V jiné míse smícháme kukuřičnou mouku s bílým pepřem.
  • Jednotlivé kousky kuřete obalíme v kukuřičné mouce a potom vložíme do těstíčka.
  • Potom vložíme do horkého oleje a smažíme dozlatova zhruba 4 až 5 minut.
  • Jeden kousek zkontrolujeme, jestli není kuře ve střední části růžové.
  • Usmažené kousky naskládáme do mísy vyložené kuchyňskými papírovými utěrkami.
  • Servírujeme ještě horké, ideálně se sladkokyselou omáčkou.
Smažené kuřecí kuličky po čínsku.
Zdroj: http://allrecipes.co.uk/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.