Čínské křupavé nudle Chow Mein s kuřecím masem a zeleninou

Čínské křupavé nudle Chow Mein s kuřecím masem a zeleninou
Příprava: 20 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 2

Křupavé nudle s lahodnou čínskou omáčkou s kuřecím masem a zeleninou si zamilujete! Navíc jsou jednoduché na přípravu a na stole je můžete mít už za 20 minut.

Co budete potřebovat

  • 150 g kuřecího masa, nakrájeného na tenké plátky
  • 1 lžíce arašídového nebo rostlinného oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
  • 1/2 cibule nakrájená na plátky
  • 1 malá mrkev, podélně rozpůlená a nakrájená na tenké proužky
  • 1 pak choi, oddělte stonky a listy; stonky nařežte svisle na tyčinky
  • 2 jarní cibulky nakrájené na 5 cm kousky
  • 2 šálky zelí, nakrájené na 2,4 cm čtverečky
  • 125 ml vody

Na omáčku:

  • 1 lžíce ústřicové omáčky
  • 2 lžíce čínského vína na vaření (shaoxing)
  • 1,5 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1/4 lžičky sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • špetka bílého pepře
  • 185 ml kuřecího vývaru
  • 3 lžíce kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu

Na křupavé nudle:

  • 200 g nudlí chow mein
  • 4 lžíce vody
  • 2 lžíce arašídového nebo rostlinného oleje

Postup

  • Smíchejte všechny přísady na omáčku kromě kukuřičné mouky a kuřecího vývaru.
  • Odeberte 1 polévkovou lžíci omáčky a promíchejte s kuřecím masem.
  • Nechte marinovat 10 minut.
  • Přidejte do omáčky kukuřičnou mouku nebo škrob a míchejte, dokud nebude omáčka.
  • Zapněte troubu na nízkou teplotu (potřebujete to pouze na to, aby nudle zůstaly teplé).
  • Nudle rozdělte na 2 části a vytvarujte je do 20cm koleček.
  • Udržujte je zamotané – při vaření tak drží pohromadě.
  • Na pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje na středně vysokém plameni.
  • Vložte 1 nudlové kolečko do pánve a pokapejte 2 lžícemi vody.
  • Počkejte, až se voda odpaří, poté pánví lehce poklepejte a nechte nudle vařit další 1 až 2 minuty, dokud nebude spodek nudlí zlatavě hnědý (pro kontrolu nadzvedněte špachtlí).
  • Přesuňte nudle na talíř a otočte je dnem vzhůru zpět do pánve.
  • Vařte ještě 1 a 1/2 – 2 minuty dozlatova, poté přendejte na plech a vložte do trouby, aby zůstaly teplé.
  • Opakujte se zbývajícím nudlovým kolečkem.
  • V případě potřeby přidejte do pánvi 1 lžíci oleje a zvyšte plamen na vysoký.
  • Přidejte česnek a cibuli a restujte 30 sekund.
  • Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud nezbělá.
  • Dále přidejte mrkev a stonky pak choi a restujte 30 sekund.
  • Do pánve přidejte také zelí a listy pak choi a vařte 1 minutu, dokud nezačnou vadnout.
  • Přilijte kuřecí vývar, vodu, poté omáčku a promíchejte.
  • Nechte 1 – 2 minuty provařit, dokud omáčka nezhoustne do sirupové konzistence.
  • Na talíř položte nudlové kolečko a na jeho střed nandejte kuřecí směs se zeleninou (okraje nechte křupavé).
  • Spotřebujte všechnu omáčku, aby nudle krásně nasákly.
  • Podávejte ihned!
Křupavé nudle s lahodnou čínskou omáčkou s kuřecím masem a zeleninou v misce s čínskými hůlkami.
www.recipetineats.com

Máme pro vás i další recepty na čínské nudle 4x jinak. S masem i bez!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.