Budete překvapeni, jak jednoduché je připravit si domácí jídlo, které bude chutnat jako to z čínského bistra. Kombinace kuřecího masa, ananasu a sójové omáčky je navíc naprosto jedinečná!
Co budete potřebovat
Na kuřecí maso:
- 2 kuřecí prsa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 vejce
- 1/4 lžičky pepře
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce kukuřičného škrobu
- kukuřičný nebo řepkový olej
Na omáčku:
- 1 šálek kousků konzervovaného ananasu
- 1 šálek šťávy z ananasové konzervy
- 1/4 šálku třtinového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu + 1 lžíce vody
- 1 lžíce sójové omáčky
Postup
- Nakrájejte 2 kuřecí prsa na kousky a dejte do mísy.
- Přidejte sójovou omáčku, sezamový olej, pepř a vejce.
- Přikryjte a nechtev lednici marinovat alespoň 2 hodiny.
- Ke kuřecímu masu přidejte mouku a kukuřičný škrob, aby vzniklo husté těsto.
- Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokou teplotu.
- Přidejte maso a opékejte, dokud nezhnědne, v případě potřeby obraťte.
- Maso vyjměte z oleje na talíř vyložený papírovými utěrkami.
- Ve středním hrnci smíchejte ananas a ananasovou šťávu.
- Přiveďte k varu, přidejte třtinový cukr a sójovou omáčku a vařte 5 minut.
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vodu na pastu.
- Nalijte do omáčky a míchejte, dokud omáčka nezhoustne.
- Kuřecí kousky nasypte do hrnce a míchejte, dokud nebudou důkladně obaleny.
- Podávejte s bílou rýží.
A co takové recepty na pečené žampiony s mletým masem 5x jinak? Dokonalý předkrm či luxusní svačinka!