Máte v oblibě inspiraci neobyčejnými recepty? Vyzkoušejte boloňské špagety na čínský způsob.
Ingredience
- 350g mletého vepřového masa
- 6 ks jarních cibulek
- 1 stroužek drceného česneku
- 2 PL omáčky z hnědých fazolí
- 1 PL omáčky hoisin, sójové omáčky a červeného vína
- 1 PL mletého zázvoru
- 350ml kuřecího vývaru (může být i bujón)
- 50ml rostlinného oleje
- 1 balení čínských nudlí dle vašeho výběru
Postup
- Nejprve si nakrájejte jarní cibulku tak, že bílou část nakrájíte na tenké plátky a zelenou šikmo.
- Na středně vysokém ohni rozpalte olej, přidejte bílou část cibulky, zázvor, česnek a za stálého míchání smažte 1 minutu.
- Přidejte mleté maso a pokračujte ve smažení, lžící rozdrobujte hrudky dokud maso nezhnědne (3-4 minuty).
- V misce smíchejte fazolovou omáčku, hoisin, sójovou omáčku, víno, vývar a vše nalijte do vepřové směsi.
- Duste 4-5 minut dokud omáčka neklesne.
- Mezitím uvařte nudle v osolené vodě dle návodu na obalu, poté sceďte a rozdělte do misek/na talíře.
- Nudle podávejte polité hotovou vepřovou směsí.
- Posypte sezamovými semínky a zelenou částí jarní cibulky.