Čínské nudle s mletým vepřovým masem

Čínské nudle s mletým vepřovým masem
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 3

Máte v oblibě inspiraci neobyčejnými recepty? Vyzkoušejte boloňské špagety na čínský způsob.

Ingredience

  • 350g mletého vepřového masa
  • 6 ks jarních cibulek
  • 1 stroužek drceného česneku
  • 2 PL omáčky z hnědých fazolí
  • 1 PL omáčky hoisin, sójové omáčky a červeného vína
  • 1 PL mletého zázvoru
  • 350ml kuřecího vývaru (může být i bujón)
  • 50ml rostlinného oleje
  • 1 balení čínských nudlí dle vašeho výběru

Postup

  • Nejprve si nakrájejte jarní cibulku tak, že bílou část nakrájíte na tenké plátky a zelenou šikmo.
  • Na středně vysokém ohni rozpalte olej, přidejte bílou část cibulky, zázvor, česnek a za stálého míchání smažte 1 minutu.
  • Přidejte mleté maso a pokračujte ve smažení, lžící rozdrobujte hrudky dokud maso nezhnědne (3-4 minuty).
  • V misce smíchejte fazolovou omáčku, hoisin, sójovou omáčku, víno, vývar a vše nalijte do vepřové směsi.
  • Duste 4-5 minut dokud omáčka neklesne.
  • Mezitím uvařte nudle v osolené vodě dle návodu na obalu, poté sceďte a rozdělte do misek/na talíře.
  • Nudle podávejte polité hotovou vepřovou směsí.
  • Posypte sezamovými semínky a zelenou částí jarní cibulky.
Čínské nudle na boloňský způsob
Zdroj: gourmettraveller.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.