Milovníci asijské kuchyně si na tomto receptu stoprocentně pochutnají! Kořeněné závitky ze zelí plněné rýží, mletým vepřovým masem, koriandrem a sójovou omáčkou jsou naprostou pochoutkou, kterou byste si neměli nechat ujít.
Ingredience
- 500 gramů mleté vepřové plece
- 1 čínské zelí
- 4 lžíce vařené rýže
- 1 vejce, rozšlehané
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 2-3 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 2 jarní cibulky (bílá část nakrájená nadrobno, zelená část nakrájená na plátky)
- 1 chilli paprička, nakrájená nadrobno
- 2 lžíce listů čerstvého koriandru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- sůl, pepř podle chuti
- pražená bílá sezamová semínka
Postup
- Vařte vodu ve velkém hrnci.
- Čínské zelí rozdělte na samostatné listy a uložte si ty největší a nejkrásnější.
- U každého listu paličkou poklepejte na nejtvrdší část nebo z něj část odřízněte, aby byl tenčí.
- Každý list blanšírujte minutu ve vroucí vodě, aby byl měkčí a pružnější.
- Osušte.
- Ve velké míse smíchejte všechny ingredience na náplň: mleté vepřové maso, rýži, vejce, česnek, zázvor, chilli, jarní cibulku (obě části), lístky koriandru, sójovou omáčku a sezamový olej.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Lžíci náplně dejte na spodní část listu zelí.
- Přeložte obě strany do středu a rolujte list počínaje jeho spodní částí nahoru.
- Pokračujte zbývajícími listy.
- V hrnci ohřejte několik centimetrů vody.
- Vložte všechny své plněné listy do bambusového pařáku, vyloženého pečicím papírem.
- Duste asi 15 minut, dokud se maso nepropeče.
- Posypte čerstvými koriandrovými listy a praženými sezamovými semínky.
- Podávejte s rýží a oblíbenou omáčkou.