Čínské rýžové nudle s masem a zeleninou

Čínské rýžové nudle s masem a zeleninou

Připravte si tento rychlý pokrm z rýžových nudlí dle vašeho výběru, jednoduché chutné omáčky, kuřecího masa, žampionů a zeleniny. Budete se olizovat!

Co budete potřebovat

Na kuřecí maso:

  • 150 -180 g, nakrájených na tenké proužky
  • 1 lžička kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu (volitelně)
  • 1 lžička oleje (volitelně)

Na omáčku:

  • 2 lžíce ústřicové omáčky
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1/2 lžičky sezamového oleje
  • ½ lžičky cukru
  • 1 a 1/2 lžíce čínského vína na vaření (shaoxing) nebo mirinu
  • 1/4 lžičky bílého pepře (nebo černého pepře)
  • 3 lžíce vody

Na restovanou směs:

  • 100 g rýžových nudlí
  • 1 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 malá cibule, nakrájená na plátky
  • 1/2 trsu pak choi, stonky oddělte od listů
  • 1/2 červené papriky, nakrájená na plátky
  • 1 mrkev, oloupaná, rozkrojená podélně napůl a nakrájená diagonálně
  • 5 – 7 žampionů nakrájených na plátky
  • sezamová semínka a jemně nakrájená jarní cibulka (volitelně)

Postup

  • V misce smíchejte kuřecí maso, kukuřičný škrob a olej.
  • Smíchejte ingredience na omáčku v misce.
  • Těsně před vařením namočte nudle do horké vody podle návodu na obalu a poté slijte.
  • Ve woku nebo velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu.
  • Přidejte česnek a cibuli a restujte 30 sekund.
  • Přidejte maso a restujte 1 minutu, dokud nezmění barvu z růžové na bílou.
  • Dále přidejte mrkev, stonky pak choi a červenou papriku.
  • Restujte 1 minutu.
  • Přidejte žampiony a restujte 30 sekund.
  • Nakonec přidejte nudle, listy pak choi a omáčku.
  • Prohazujte 1 minutu, dokud listy nezvadnou a omáčka se neodpaří.
  • Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou a ihned podávejte.
Pokrm z rýžových nudlí , jednoduché chutné omáčky, kuřecího masa, žampionů a zeleniny v pánvi.
www.recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.