Připravte si tento rychlý pokrm z rýžových nudlí dle vašeho výběru, jednoduché chutné omáčky, kuřecího masa, žampionů a zeleniny. Budete se olizovat!
Co budete potřebovat
Na kuřecí maso:
- 150 -180 g, nakrájených na tenké proužky
- 1 lžička kukuřičné mouky nebo kukuřičného škrobu (volitelně)
- 1 lžička oleje (volitelně)
Na omáčku:
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce tmavé sójové omáčky
- 1/2 lžičky sezamového oleje
- ½ lžičky cukru
- 1 a 1/2 lžíce čínského vína na vaření (shaoxing) nebo mirinu
- 1/4 lžičky bílého pepře (nebo černého pepře)
- 3 lžíce vody
Na restovanou směs:
- 100 g rýžových nudlí
- 1 lžíce oleje
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 malá cibule, nakrájená na plátky
- 1/2 trsu pak choi, stonky oddělte od listů
- 1/2 červené papriky, nakrájená na plátky
- 1 mrkev, oloupaná, rozkrojená podélně napůl a nakrájená diagonálně
- 5 – 7 žampionů nakrájených na plátky
- sezamová semínka a jemně nakrájená jarní cibulka (volitelně)
Postup
- V misce smíchejte kuřecí maso, kukuřičný škrob a olej.
- Smíchejte ingredience na omáčku v misce.
- Těsně před vařením namočte nudle do horké vody podle návodu na obalu a poté slijte.
- Ve woku nebo velké pánvi rozpalte olej na vysokou teplotu.
- Přidejte česnek a cibuli a restujte 30 sekund.
- Přidejte maso a restujte 1 minutu, dokud nezmění barvu z růžové na bílou.
- Dále přidejte mrkev, stonky pak choi a červenou papriku.
- Restujte 1 minutu.
- Přidejte žampiony a restujte 30 sekund.
- Nakonec přidejte nudle, listy pak choi a omáčku.
- Prohazujte 1 minutu, dokud listy nezvadnou a omáčka se neodpaří.
- Ozdobte sezamovými semínky a jarní cibulkou a ihned podávejte.