Čiroková kaše s arašídovým máslem a karamelizovanými banány

Čiroková kaše s arašídovým máslem a karamelizovanými banány

Vymazlete si svou ranní kaši k naprosté dokonalosti! K tomu vám pomůže tento recept na kaši z čiroku, která má jemnou zeminou chuť a skvěle se doplňuje s granolou a lepkavým karamelizovaným banánem.

Ingredience

  • 1 šálek čirokové mouky
  • 1 šálek vody
  • 2 šálky mléka
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička mleté skořice
  • špetka soli

K servírování:

  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 polévková lžíce javorového sirupu (nebo medu či kokosového cukru)
  • 2 banány, podélně rozpůlené
  • 1 polévková lžíce arašídového másla
  • 1 granola tyčinka

Postup

  1. Do velkého hrnce na středním plameni přidejte čirok, vodu, mléko, vanilku, skořici a sůl, zamíchejte a částečně zakryté za občasného míchání vařte 10–15 minut doměkka.
  2. Průběžně přidávejte další vodu nebo mléko, v závislosti na požadované konzistenci.
  3. Mezitím si připravte karamelizované banány.
  4. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejtee med, promíchejte a na středním plameni opečete banány dozlatova.
  5. Kaši rozdělte do nahřátých misek, poklaďte banánem, kouskem arašídového másla a rozdrobenou granola tyčinkou.
Bezlepková kaše s granolou a banány, servírovaná v misce.
www.sbs.com.au

Máme pro vás také lahodné recepty na placky z čočky. Vyzkoušejte vegetariánský burger nebo karbanátek!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.