Čirokové lívance

Čirokové lívance
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 3

Tyto lívanečky z čiroku jsou krásně lehké a nadýchané a skvěle poslouží jako zdravá bezlepková a bezmléčná snídaně, takže si je mohou vychutnat i lidé s různými dietními omezeními.

Ingredience

  • 67 g čirokové mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 2 g xanthanové gumy
  • ¼ čajové lžičky jemné mořské soli
  • 1 velké vejce
  • 30 ml avokádového oleje (plus trochu více na pánev)
  • 296 ml mandlového mléka

Postup

  1. Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, xanthanovou gumu a sůl.
  2. Přidejte vejce do směsi mouky.
  3. Pořádně ho všlehejte do středu suché směsi.
  4. Všlehejte olej a mléko.
  5. Rozpalte nepřilnavou pánev na středním plameni.
  6. Velmi lehce ji potřete avokádovým olejem.
  7. Dejte trochu těsta do horké pánve a rozprostřete ho, aby se vyrovnalo.
  8. Každý lívanec smažte, dokud se na jeho povrchu nezačnou tvořit bublinky.
  9. Otočte a dopečte i z druhé strany.
  10. Lívanečky podávejte teplé, s toppingem dle vaší volby.
Bezlepkové lívance servírované na dvou talířcích s vidličkami a ozdobené čerstvými borůvkami.
www.cathysglutenfree.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.