Tyto lívanečky z čiroku jsou krásně lehké a nadýchané a skvěle poslouží jako zdravá bezlepková a bezmléčná snídaně, takže si je mohou vychutnat i lidé s různými dietními omezeními.
Ingredience
- 67 g čirokové mouky
- 8 g prášku do pečiva
- 2 g xanthanové gumy
- ¼ čajové lžičky jemné mořské soli
- 1 velké vejce
- 30 ml avokádového oleje (plus trochu více na pánev)
- 296 ml mandlového mléka
Postup
- Ve velké míse prošlehejte mouku, prášek do pečiva, xanthanovou gumu a sůl.
- Přidejte vejce do směsi mouky.
- Pořádně ho všlehejte do středu suché směsi.
- Všlehejte olej a mléko.
- Rozpalte nepřilnavou pánev na středním plameni.
- Velmi lehce ji potřete avokádovým olejem.
- Dejte trochu těsta do horké pánve a rozprostřete ho, aby se vyrovnalo.
- Každý lívanec smažte, dokud se na jeho povrchu nezačnou tvořit bublinky.
- Otočte a dopečte i z druhé strany.
- Lívanečky podávejte teplé, s toppingem dle vaší volby.