Čirokový salát s kapustovým pestem

Čirokový salát s kapustovým pestem

Oříšková chuť čiroku se v tomto receptu skvěle snoubí s výrazným kapustovým pestem a spoustou letní zeleniny. Je to skvělá veganská a bezlepková příloha!

Ingredience

Na čirok:

  • 1 šálek čiroku, propláchnutý
  • 3 šálky vody
  • špetka soli

Na kapustové pesto:

  • 1 a 1/3 šálku kapusty
  • 3/4 šálku čerstvé bazalky
  • 60 ml olivového oleje
  • 40 g piniových oříšků
  • 3 lžíce lahůdkového droždí
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1/2 až 1 lžíce žluté miso pasty (upravte podle chuti)
  • 1 velký stroužek česneku, oloupaný

Na salát:

  • 170 g cherry rajčat, rozpůlených
  • velká hrst microgreens
  • 1 jarní cibulka, nakrájená na tenké plátky
  • 3 lžíce nasekané petrželky (volitelně)
  • opražené piniové oříšky (volitelně)
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

  1. Do velkého hrnce přidejte čirok, vodu a špetku soli a přiveďte k varu. J
  2. Jakmile se voda vaří, nechte zrna vařit 50 minut, napůl přikryté.
  3. Čirok je hotový, když jsou zrna měkká, ale trochu žvýkavá.
  4. Sceďte přebytečnou vodu.
  5. Když je čirok téměř hotový, připravte si pesto.
  6. Všechny ingredience na pesto vhoďte do vysokorychlostního mixéru nebo kuchyňského robotu a rozmixujte do hladka.
  7. V případě potřeby přidejte sůl.
  8. Smíchejte čirok s 1/4 šálku pesta.
  9. Zbývající pesto si uložte na jiné použití.
  10. Smíchejte cherry rajčata, microgreens, jarní cibulku, nasekanou petrželku a opražené piniové oříšky.
  11. Dochuťte solí a pepřem.
  12. Podávejte nejlépe ihned.
  13. Zbytky nechte v lednici ve vzduchotěsné nádobě po dobu 3 až 4 dnů.
Bezlepkový salát s pestem z kapusty a čerstvou zeleninou servírovan v míse.
www.healthynibblesandbits.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.