Citrónová bábovka s jogurtem

Citrónová bábovka s jogurtem
Příprava: 15 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Oblíbený italský recept na lehkou bábovku, kterou řada Italů s oblibou konzumuje společně se šálkem silného espressa.  

Ingredience:

  • 4 vejce
  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 šálek cukru
  • 1/2 šálku řeckého jogurtu
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • citron
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V misce pomocí mixéru vyšlehejte vejce s cukrem.
  3. Přidejte jogurt, olej, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
  4. Důkladně promíchejte.
  5. Následně přidejte postupně prosetou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
  6. Vše důkladně promíchejte a vypracujte do podoby jednolitého těsta.
  7. Směs následně přelijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
  8. Pečte přibližně po dobu 35-40 minut.
Jogurtový moučník s citronem
zdroj: marcellinaincucina.com

Tip: Pokud chceme, aby byla bábovka opravdu hodně rumovo-citronová, uděláme si na ní ještě citronovou polevu a přilijeme do ní i trošku rumu.

Jestli chceme naopak chuť citronu trochu zjemnit, případně můžeme zkusit čokoládovou polevu s rumem.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.