Oblíbený italský recept na lehkou bábovku, kterou řada Italů s oblibou konzumuje společně se šálkem silného espressa.
Ingredience:
- 4 vejce
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek cukru
- 1/2 šálku řeckého jogurtu
- 1/2 šálku olivového oleje
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
- citron
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- špetka soli
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce pomocí mixéru vyšlehejte vejce s cukrem.
- Přidejte jogurt, olej, vanilkový extrakt a citronovou kůru.
- Důkladně promíchejte.
- Následně přidejte postupně prosetou mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a špetku soli.
- Vše důkladně promíchejte a vypracujte do podoby jednolitého těsta.
- Směs následně přelijte do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku.
- Pečte přibližně po dobu 35-40 minut.
Tip: Pokud chceme, aby byla bábovka opravdu hodně rumovo-citronová, uděláme si na ní ještě citronovou polevu a přilijeme do ní i trošku rumu.
Jestli chceme naopak chuť citronu trochu zjemnit, případně můžeme zkusit čokoládovou polevu s rumem.