Citronová granita bez zmrzlinovače

Citronová granita bez zmrzlinovače
Příprava: 90 minut Vaření: 5 minut Počet porcí: 4

Při přípravě citronové granity bez pomoci zmrzlinovače je velmi důležité ji průběžně míchat, aby se voda neoddělila od šťávy a nevytvořily se ledové krystalky.

Ingredience

  • 500 ml vody
  • 500 ml čerstvé citronové šťávy
  • 250 g cukru

Postup

  • Do hrnce nalijte vodu, nasypejte cukr a následně vařte asi 5 minut na mírném ohni.
  • Poté oheň vypněte a nechte vychladnout.
  • Mezitím rozkrojte citrony na poloviny a vymačkejte z nich šťávu.
  • Šťávu přefiltrujte přes jemné sítko a přidejte ji do vychladlé vody s cukrem.
  • Směs důkladně promíchejte metličkou a přelijte do plastové nádoby.
  • Kontejner přiklopte víčkem a vložte do mrazáku.
  • Po půl hodině směs vyjměte z mrazničky a intenzivně ji promíchejte vidličkou, abyste rozbili vzniklé ledové krystalky.
  • Opět vložte do mrazničky a stejný postup opakujte každou půlhodinu nebo každou čtvrthodinu, pokud vidíte, že má směs tendenci rychleji hutnět, dokud granita nezíská požadovanou konzistenci.
Sklenička s citronovou ledovou tříští.
zdroj: mammastyle.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.