Při přípravě citronové granity bez pomoci zmrzlinovače je velmi důležité ji průběžně míchat, aby se voda neoddělila od šťávy a nevytvořily se ledové krystalky.
Ingredience
- 500 ml vody
- 500 ml čerstvé citronové šťávy
- 250 g cukru
Postup
- Do hrnce nalijte vodu, nasypejte cukr a následně vařte asi 5 minut na mírném ohni.
- Poté oheň vypněte a nechte vychladnout.
- Mezitím rozkrojte citrony na poloviny a vymačkejte z nich šťávu.
- Šťávu přefiltrujte přes jemné sítko a přidejte ji do vychladlé vody s cukrem.
- Směs důkladně promíchejte metličkou a přelijte do plastové nádoby.
- Kontejner přiklopte víčkem a vložte do mrazáku.
- Po půl hodině směs vyjměte z mrazničky a intenzivně ji promíchejte vidličkou, abyste rozbili vzniklé ledové krystalky.
- Opět vložte do mrazničky a stejný postup opakujte každou půlhodinu nebo každou čtvrthodinu, pokud vidíte, že má směs tendenci rychleji hutnět, dokud granita nezíská požadovanou konzistenci.