Citronová koprová omáčka

Citronová koprová omáčka

Klasická koprovka je sice naší specialitou, ale nikdy není na škodu vyzkoušet nějakou změnu. Tenhle recept je perfektní volbou pro grilovanou či pečenou zeleninu, ale i do salátu, k dušeným artyčokům, případně k masu. Pokud ji uskladníme do vzduchotěsné nádoby a dáme do lednice, vydrží nám až 4 dny.

Ingredience:

  • 1/2 hrnku bílého jogurtu (ideálně plnotučného)
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 2 polévkové lžíce šťávy z chemicky neošetřeného citronu
  • 2 stroužky prolisovaného česneku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 2 lžíce čerstvého nakrájeného kopru

Postup:

  • V malé misce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, česnek, cibulový prášek i kopr.
  • Mícháme tak dlouho, až bude směs hladká.
  • Poté ji přendáme do nádoby a uložíme do chladu.
Rychlá koprovka s citronem a jogurtem.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.