Klasická koprovka je sice naší specialitou, ale nikdy není na škodu vyzkoušet nějakou změnu. Tenhle recept je perfektní volbou pro grilovanou či pečenou zeleninu, ale i do salátu, k dušeným artyčokům, případně k masu. Pokud ji uskladníme do vzduchotěsné nádoby a dáme do lednice, vydrží nám až 4 dny.
Ingredience:
- 1/2 hrnku bílého jogurtu (ideálně plnotučného)
- 1/2 hrnku majonézy
- 2 polévkové lžíce šťávy z chemicky neošetřeného citronu
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 lžička cibulového prášku
- 2 lžíce čerstvého nakrájeného kopru
Postup:
- V malé misce smícháme jogurt, majonézu, šťávu z citronu, česnek, cibulový prášek i kopr.
- Mícháme tak dlouho, až bude směs hladká.
- Poté ji přendáme do nádoby a uložíme do chladu.