Citrónová panna cotta aneb Boží hod po italsku

Citrónová panna cotta aneb Boží hod po italsku

Ingredience:

  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 4 plátky želatiny
  • 2 PL cukru krupice
  • 1 citron šťáva a kůra z něj
  • lístky máty na ozdobu

Postup:

  1. Želatinu dejte nabobtnat do vlažné vody.
  2. V mezidobě začněte zahřívat smetanu s rozpuštěným cukrem.
  3. Když se začne ze smetany kouřit, přidejte do ní nabobtnanou želatinu.
  4. Důkladně promíchejte, a když je panna cotta téměř hotová, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a šťávu.
  5. Promíchejte a směsí naplňte připravené skleničky.
  6. Dejte ztuhnout na přibližně 2 hodiny do ledničky.
  7. Na závěr tento božíhodový moučník ozdobte citrónovou kůrou a lístky máty.
Citronová vánoční panna cotta.
zdroj:thewanderlutzkitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.