Citronová panna cotta s ostružinami

Citronová panna cotta s ostružinami

Vyzkoušejte tuto krémovou a přitom svěží panna cottu s baculatými ostružinami, kterou vytvoříte během pár minut. Akorát to tuhnutí :).

Ingredience

  • 3 ks plátků želatiny
  • 600ml smetany ke šlehání
  • 150ml mléka
  • 200g moučkového cukru
  • Kůra a šťáva ze 2 citronů
  • Kůra z 1 limetky
  • 200g ostružin
  • 2 PL medu nebo jiného sladidla

Postup

  • Namočte si želatinové plátky do studené vody.
  • V hrnci smíchejte smetanu, mléko, cukr a přiveďte k varu.
  • Když se krém vaří, přidejte citronovou šťávu, citronovou a limetkovou kůru.
  • Dobře promíchejte a ještě chvilku povařte.
  • Okapané želatinové listy vložte do horké směsi a míchejte tak, aby se dobře rozpustily.
  • Směs nalijte do připravených kelímků či skleniček a nechte nejlépe přes noc v lednici. (stačí i 5 hodin)
  • Několik ostružin si dejte vedle na ozdobu.
  • Zbytek ostružin si rozmačkejte v malém kastrůlku a přiveďte k varu.
  • Oslaďte medem či jiným sladidlem a polevu máte hotovou.
  • Panna cotta servírujte politou ostružinovou šťávou a ozdobenou čerstvými bobulemi ostružiny.
Želatinový dezert s ostružinami
Zdroj: souschef.co.uk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.