Citrónová pěna z mascarpone s jahodovým pyré

Citrónová pěna z mascarpone s jahodovým pyré

Lehce nasládlá našlehaná citronová pěna z mascarpone v kombinaci s nakyslým jahodovým pyré vytváří dokonalý krémový a dekadentní letní dezert. To prostě musíte vyzkoušet!

Co budete potřebovat

Na jahodové pyré:

  • 2 šálky jahod, oloupaných a nakrájených
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • kůra z 1 citronu

Na pěnu:

  • 170 g mascarpone
  • 1 a ½ lžíce krystalového cukru
  • ½ šálku smetany ke šlehání
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • špetka soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • volitelně na ozdobení: nakrájené jahody, čerstvá citronová kůra

Postup

  • Ve středním hrnci zahřívejte na středním plameni jahody, cukr a citron po dobu 10 minut.
  • Jahody by měly být zredukovány na šťavnatou, bublinkovou ,,marmeládu“.
  • Rozmixujte ponorným mixérem na hladší směs.
  • Nemusí být dokonale hladká – ale pokud ji chcete hladší, stačí ji protlačit přes jemné síto, abyste odstranili semínka.
  • Dejte do lednice chladit, zatímco budete připravovat pěnu.
  • Ve střední misce smíchejte mascarpone a 1 lžíci cukru a pomocí ručního nebo stolního mixéru šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nespojí.
  • V další misce smíchejte smetanu ke šlehání, 1/2 lžíce cukru, vanilku a sůl a pomocí ručního mixéru šlehejte na vysokou rychlost, dokud se nevytvoří měkké vrcholy.
  • Smetanovou směs spolu s citronovou šťávou vmíchejte do směsi mascarpone.
  • Lžící nandejte směs do cukrářského sáčku.
  • Připravte si dvě sklenice a začněte sestavovat dezert.
  • Do každé sklenice nandejte jahodového pyré, pak vrstvu pěny a opakujte ještě dvakrát, dokud nespotřebujete všechny ingredience.
  • Posypte na kostičky nakrájenými jahodami a/nebo čerstvou citronovou kůrou a podávejte.
  • Užijte si to!
Našlehaná citronová pěna z mascarpone s nakyslým jahodovým pyré ve sklenicích s vedle položenými lžičkami.
www.stressbaking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.