Citrónová řecká polévka s cizrnou

Citrónová řecká polévka s cizrnou

Tato lahodná řecká polévka s čerstvou zeleninou a těstovinami Risoni ve voňavém vývaru je nabitá bílkovinami a hotová za něco málo přes 30 minut.

Ingredience

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 a 1/2 šálku jemně nasekané cibule
  • 3/4 šálku jemně nasekané mrkve
  • 1/2 šálku jemně nasekaného řapíkatého celeru
  • 2 proužky (5 cm) citronové kůry plus 1/4 šálku čerstvé citronové šťávy
  • 4 stroužky česneku, lisované
  • 2 litry zeleninového vývaru
  • 2 (440 g) plechovky cizrny, opláchnuté a scezené
  • 3/4 šálku těstovin Risoni
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička černého pepře
  • 1 lžička sušeného oregána
  • 2 velká celá vejce plus 2 žloutky
  • 3 hrstky nahrubo nasekané kapusty
  • 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého kopru a další na ozdobu

Postup

  1. Na středním ohni zahřejte olej ve velkém hrnci.
  2. Jakmile je horký, přidejte cibuli, mrkev, řapíkatý celer a citronovou kůru.
  3. Vařte za občasného míchání 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  4. Přidejte česnek a vařte ještě 1 minutu, dokud nebude krásně aromatický.
  5. Přidejte vývar a zvyšte teplotu, aby se směs přivedla k varu.
  6. Jakmile se směs začne vařit, přidejte cizrnu, těstoviny, sůl, pepř a oregano.
  7. Vařte polévku na středně vysokém ohni, odkrytou, po dobu 10 minut, nebo dokud nejsou těstoviny al dente.
  8. Snižte teplotu na nízkou teplotu a z polévky odstraňte 3/4 šálku horkého vývaru.
  9. Dejte stranou.
  10. Do velké mísy vložte celá vejce, žloutky a citronovou šťávu a šlehejte, dokud se vše nespojí.
  11. Za stálého šlehání VELMI pomalu vlévejte horký vývar do vaječné směsi.
  12. Když se vejce zahřejí, okamžitě začnou tuhnout.
  13. Abyste tomu zabránili, musíte vejce temperovat.
  14. Toho dosáhnete tak, že do vajec za stálého šlehání POMALU naléváte horký vývar, čímž se vejce zahřejí, aniž by se z nich stala míchaná vajíčka.
  15. Za jemného míchání polévky vařečkou nalijte směs vaječného vývaru do hrnce s polévkou.
  16. Přidejte kapustu a pokračujte ve vaření na mírném ohni po dobu 5 minut, nebo dokud není vývar mírně zahuštěný a zelenina nezvadne.
  17. Odstraňte citronovou kůru.
  18. Přimíchejte čerstvý kopr a podle potřeby dochuťte.
  19. Naaranžujte polévku do misek a ozdobte extra čerstvým koprem, černým pepřem a případně kapkami olivového oleje.
Polévka z cizrny, citronu a zeleniny, ozdobená koprem a servírovaná v hlubokém talíři.
www.dishingouthealth.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.