Tyto úžasné citronové bábovky jsou doplněny bílými fondánovými květy a krémovou citronovou polevou vyrobenou z pouhých tří ingrediencí. Díky podmáslí jsou tyto košíčky lehounké a nadýchané.
Co budeme potřebovat
- 150 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 115 g másla
- 2 vejce
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 lžíce citronové šťávy
- kůra z 1 citronu
- 80 ml podmáslí
- ¼ lžičky prášku do pečiva
Na náplň
- 4 lžíce tvarohu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce moučkového cukru
Na polevu
- 150 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- žluté potravinářské barvivo
Na ozdobu
- posypku podle vlastního výběru
- 150 g fondánu
Postup
- Troubu si předehřejeme na 160 stupňů a vyložíme muffinové formičky papírovými košíčky.
- Do podmáslí přidáme citronovou kůru a šťávu.
- Máslo utřeme s cukrem, dokud není směs nadýchaná.
- Mouku smícháme s práškem do pečiva.
- Postupně začneme do máslové směsi přidávat vejce a mouku.
- Do směsi přidáme podmáslí a vanilkový extrakt, mícháme dokud se vše nespojí v těsto.
- Těstem plníme košíčky do ⅔ a pečeme 25 minut.
- Bábovky necháme zchladit.
- V míse smícháme všechny ingredience na tvarohovou náplň.
- Když bábovky vychladnou v jejich prostředku vyřízneme malý důlek.
- Ten naplníme tvarohovou náplní.
- Na polevu si rozválíme fondán a pomocí vykrajovátka ve tvaru květiny, vykrojíme 12 květin.
- Na polevu do misky přidáme citronovou šťávu a cukr, mícháme dokud nevznikne lesklá pasta.
- Přidáme barvivo a promícháme.
- Bábovky polevou potíráme, poté na polevu položíme vykrojenou květinu, tu posypeme zdobením a vše necháme ztuhnout.