Citronové palačinky z mascarpone bez mouky

Citronové palačinky z mascarpone bez mouky

Nebo vyzkoušejte další bezlepkové palačinky s italským nádechem a jemnou citronovou příchutí. Navíc si k nim můžete udělat i čerstvý ovocný kompot.

INGREDIENCE:

  • ¼ hrnku bezlepkové mouky
  • ¼ hrnku najemno mletých ovesných vloček (bez lepku)
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku
  • špetka soli
  • 2 lžičky citronové kůry
  • 1 vejce
  • ½ hrnku mléka
  • ⅓ hrnku mascarpone
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Kompot:

  • ¼ hrnku lesního ovoce
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce balzamikového octa

POSTUP:

  • Mouku, mleté ovesné vločky a kypřicí prášek smíchejte spolu.
  • Žloutky oddělte od bílků.
  • Bílky si vyšlehejte spolu se solí do tuha. 
  • Žloutky přidejte k mouce  s vločkami, přidejte cukr, nastrouhanou kůru z citronu, mléko mascarpone a vanilku. 
  • Vše smíchejte a opatrně přidejte vyšlehané bílky. 
  • Nechte chvilku odstát. Mezitím si připravte kompotový přeliv. 

Přeliv:

  • Ovoce svařte ve vodě s cukrem a zredukujte tekutinu. 
  • Pak přidejte balzamikový ocet a nechte jej ještě vypařit. 

Finální úprava:

  • Palačinky osmažte na troše oleje a podávejte přelité kompotem.
Recept palačinky bez mouky s mascarpone a citronem.
carolinescooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.