Citronové řezy s vanilkovou polevou a kokosem

Citronové řezy s vanilkovou polevou a kokosem

Tyto citronové řezy s polevou z mascarpone a strouhaným kokosem jsou prostě nejlepší! Skvěle se hodí na jakýkoli večírek jako luxusní pohoštění, kterým ohromíte všechny hosty.

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 2 šálky hladké mouky
  • ¾ šálku cukru
  • 1 lžička soli
  • 2 šálky opečeného strouhaného kokosu
  • 110 g másla nakrájeného na kostky

Na náplň:

  • 3 šálky cukru
  • 8 vajec
  • ¾ šálku čerstvé citronové šťávy
  • kůra ze dvou citronů
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
  • ¼ lžičky soli

Na polevu:

  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 230 g mascarpone
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ½ šálku moučkového cukru

Na ozdobu:

  • 3 šálky strouhaného kokosu
  • kůra z 1 citronu
  • ¼ plátku citronu na každý řez (volitelně)

Postup

  • Promíchejte všechny suché ingredience na těsto v kuchyňském robotu.
  • Přidejte máslo a míchejte, dokud nevznikne zrnité těsto.
  • Natlačte těsto na máslem vymazaný a moukou vysypaný velký plech (použijte pečicí papír, jinak se těsto z formy špatně sundává).
  • Těsto pečte při 175 stupních Celsia 10 minut do světle hněda.
  • Vložte ingredience na náplň do procesoru a rozmixujte.
  • Nalijte náplň na horké těsto a pečte při 175 stupních, dokud mírně nezhnědne a neztuhne, 25-30 minut.
  • Koláč vyndejte, nechte vychladit a dejte do mrazáku, aby pevně ztuhl a vychladl.
  • Připravte si polevu.
  • Smetanu vyšlehejte do tuha.
  • Přidejte vanilkový extrakt a moučkový cukr.
  • Vmíchejte mascarpone.
  • Vychladlý koláč potřete polevou a posypte kokosem.
  • Zmrazte, sundejte z plechu a nakrájejte na řezy.
  • Ozdobte citronovou kůrou a na každý řez položte 1/4 plátku citronu (volitelně).
  • Užijte si to!
Citronové řezy s polevou z mascarpone a strouhaným kokosem ozdobené kousky citronu.
www.creative-culinary.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.