Citronové rohlíčky

Citronové rohlíčky

Klasické vánoční rohlíčky můžete letos trochu ozvláštnit. Citrónová kůra jim dodá na zajímavosti a vaše rodina si pochutná!

Ingredience

Na těsto

  • 190 g másla
  • 120 g cukru krupice
  • strouhaná kůra ze 2 citronů bio kvality
  • 2 žloutky
  • 100 g mletých mandlí
  • špetka soli
  • 300 g hladké mouky

Na dokončení

  • 150 g moučkového cukru
  • strouhaná kůra ze 2 citronů bio kvality

Postup

  • Máslo nakrájejte na kousky a přidejte k němu ostatní suroviny na těsto.
  • Důkladně zpracujte v hladké těsto, zabalte do folie a nechte alespoň hodinu vychladit v lednici.
  • Předehřejte troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
  • Z těsta vyválejte tenké válečky zhruba o průměru 1 centimetr.
  • Válečky následně krájejte na menší zhruba 2,5 centimetru dlouhé kousky. 
  • V rukách dotvarujte v úhledné malé rohlíčky a pokládejte na plech.
  • Pečte zhruba 11 minut.
  • V míse smíchejte moučkový cukr a citronovou kůru. 
  • Do mísy vkládejte ještě horké upečené rohlíčky a opatrně obalujte.

I tento recept můžete snadno modifikovat – například místo citronové kůry a šťávy použít tu pomerančovou a nebo třeba limetkovou. Používejte ale výhradně ovoce bio kvality, u kterého není kůra citrusů chemicky ošetřena.

Rohlíčky posypané cukrem.
www.rezept.sz-magazin.de

Vyzkoušejte také naše další nejlepší recepty na vánoční linecké cukroví! Budete se oblizovat.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.