Klasické vánoční rohlíčky můžete letos trochu ozvláštnit. Citrónová kůra jim dodá na zajímavosti a vaše rodina si pochutná!
Ingredience
Na těsto
- 190 g másla
- 120 g cukru krupice
- strouhaná kůra ze 2 citronů bio kvality
- 2 žloutky
- 100 g mletých mandlí
- špetka soli
- 300 g hladké mouky
Na dokončení
- 150 g moučkového cukru
- strouhaná kůra ze 2 citronů bio kvality
Postup
- Máslo nakrájejte na kousky a přidejte k němu ostatní suroviny na těsto.
- Důkladně zpracujte v hladké těsto, zabalte do folie a nechte alespoň hodinu vychladit v lednici.
- Předehřejte troubu na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
- Z těsta vyválejte tenké válečky zhruba o průměru 1 centimetr.
- Válečky následně krájejte na menší zhruba 2,5 centimetru dlouhé kousky.
- V rukách dotvarujte v úhledné malé rohlíčky a pokládejte na plech.
- Pečte zhruba 11 minut.
- V míse smíchejte moučkový cukr a citronovou kůru.
- Do mísy vkládejte ještě horké upečené rohlíčky a opatrně obalujte.
I tento recept můžete snadno modifikovat – například místo citronové kůry a šťávy použít tu pomerančovou a nebo třeba limetkovou. Používejte ale výhradně ovoce bio kvality, u kterého není kůra citrusů chemicky ošetřena.
Vyzkoušejte také naše další nejlepší recepty na vánoční linecké cukroví! Budete se oblizovat.