Citronové slepované vánoční cukroví

Citronové slepované vánoční cukroví

Chutné a efektní cukroví, které s naším receptem zvládne úplně každý! Citrónová marmeláda mu navíc dodá ten správný říz.

Ingredience

Na těsto

  • 200 g změklého másla
  • 150 g cukru krupice
  • 250 g hladké mouky
  • 1 vyšlehané vejce
  • 2 žloutky
  • špetka soli
  • kůra z jednoho citronu (bio kvality)
  • cca 80 g citronové marmelády

Na polevu

  • 200 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy

Postup

  • Utřete máslo s cukrem, přidejte sůl, vyšlehané vajíčko a žloutky a dále třete, dokud nevznikne světlá jednolitá hmota.
  • Přimíchejte nastrouhanou citronovou kůru a prosátou mouku.
  • Vypracujte jemné těsto.
  • Naplňte cukrářský sáček s plochou špičkou těstem a na pečicím papírem vyložený plech tvořte malá kolečka.
  • Nechte 30 minut vychladit.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170°C po dobu 13 – 15 minut.
  • Po vychladnutí kolečka slepujte citronovou marmeládou. 
  • Poleva: prosátý moučkový cukr smíchejte s citronovou šťávou.
  • Té dejte dle potřeby, dokud nebude poleva krásně hustá.
  • Vychladlá kolečka namáčejte do takto vzniklé polevy a nechejte na mřížce ztuhnout.

Pro větší zdobnost můžete před ztuhnutím polevy posypat cukrářským zdobením. 

Pokud rádi pracujete se strojkem na těsto, můžete z toho receptu vytvořit i citronové strojkové cukroví. Do těsta přidejte jen a něco více mouky, aby bylo hustší a dobře procházelo strojkem. Následně můžete vytvářet rovné tyčinky nebo zachovat tvar věnečků.

Slepované citronové věnečky s polevou na tácu.
www.swissmilk.ch

Máme pro vás také 5 receptů na babiččiny rohlíčky s mandlemi, které vás chytnou za srdce! Zkuste je všechny.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.