Citronovo borůvkové muffiny s jogurtem

Citronovo borůvkové muffiny s jogurtem

Připravte si s námi tyto borůvkové muffiny z jogurtového těsta. Jogurt jim dodává hodně vláčnosti a můžete mít pocit, že jsou téměř zdravé. Nebo si s námi vychutnejte 10 různých receptů na klasické muffiny!

Co budeme potřebovat

  • 125 g hladké mouky
  • 100 g krupicového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • špetka jemné soli
  • 3 lžíce podmáslí nebo plnotučného mléka
  • 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
  • 3 lžíce plnotučného jogurtu
  • 6 lžic rostlinného oleje
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilky
  • 1 lžíce čerstvé citronové kůry
  • 75 g čerstvých nebo mražených borůvek (promíchané se 2 lžičkami mouky)
  • 2 lžíce hrubého cukru

Postup

  • Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
  • Ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  • V samostatné misce prošlehejte 3 lžíce mléka, 1 lžičku citronové šťávy, 3 lžíce jogurtu, 6 lžic oleje, 1 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1 lžičku citronové kůry, dokud se nespojí.
  • Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí gumovou stěrkou a míchejte, dokud se nespojí.
  • Do těsta jemně vmíchejte borůvky prosypané moukou.
  • Těsto na muffiny rozdělte rovnoměrně mezi 6 košíčků na muffiny.
  • Muffiny pečte 6 minut při 220 °C, aby muffiny pěkně vykynuly, pak snižte teplotu trouby na 180 ° C.
  • Pokračujte v pečení dalších 22-25 minut.
  • Nechte muffiny na pánvi 10 minut vychladnout a poté je přesuňte na mřížku, aby se dochladily.
Vybalený upečený muffin plný borůvek a jogurtové chuti.
Zdroj: bakerbynature.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.