Připravte si s námi tyto borůvkové muffiny z jogurtového těsta. Jogurt jim dodává hodně vláčnosti a můžete mít pocit, že jsou téměř zdravé. Nebo si s námi vychutnejte 10 různých receptů na klasické muffiny!
Co budeme potřebovat
- 125 g hladké mouky
- 100 g krupicového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- špetka jemné soli
- 3 lžíce podmáslí nebo plnotučného mléka
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 3 lžíce plnotučného jogurtu
- 6 lžic rostlinného oleje
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilky
- 1 lžíce čerstvé citronové kůry
- 75 g čerstvých nebo mražených borůvek (promíchané se 2 lžičkami mouky)
- 2 lžíce hrubého cukru
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C a vyložte formu na muffiny košíčky.
- Ve středně velké míse prošlehejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
- V samostatné misce prošlehejte 3 lžíce mléka, 1 lžičku citronové šťávy, 3 lžíce jogurtu, 6 lžic oleje, 1 vejce, 1 lžičku vanilkového extraktu a 1 lžičku citronové kůry, dokud se nespojí.
- Suché ingredience vmíchejte do mokrých ingrediencí gumovou stěrkou a míchejte, dokud se nespojí.
- Do těsta jemně vmíchejte borůvky prosypané moukou.
- Těsto na muffiny rozdělte rovnoměrně mezi 6 košíčků na muffiny.
- Muffiny pečte 6 minut při 220 °C, aby muffiny pěkně vykynuly, pak snižte teplotu trouby na 180 ° C.
- Pokračujte v pečení dalších 22-25 minut.
- Nechte muffiny na pánvi 10 minut vychladnout a poté je přesuňte na mřížku, aby se dochladily.