Citronovo-borůvkové řezy s mascarpone

Citronovo-borůvkové řezy s mascarpone
Příprava: 25 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Jednoduchá buchta na plech s vůní citronu a lahodnou chutí borůvek je naprosto perfektní v kombinaci s polevou z mascarpone, která je zde doslova třešničkou na dortu.

Ingredience

Na buchtu:

  • 225 g krupicového cukru
  • 250 g hladké mouky (kterou smíchejte s 2 lžičkami prášku do pečiva a lžičkou soli)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 4 velká vejce
  • 225 g másla, pokojové teploty
  • 3 lžíce mléka
  • kůra z 1-2 citronů, podle velikosti
  • 150 g borůvek

Na polevu:

  • 250 ml smetany deluxe
  • 225 g mascarpone
  • 100 g krupicového cukru

Na ozdobu:

  • 100 g borůvek
  • kůra z 1 citronu

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 160°C.
  2. Vyložte obdélníkovou formu na pečení (30 cm x 23 cm) pečícím papírem.
  3. Všechny suché přísady dejte do velké mísy a zadní stranou lžíce udělejte ve směsi ďůlek.
  4. Přidejte vejce, máslo, mléko a citronovou kůru a ručním mixérem šlehejte, dokud se vše dobře nespojí, asi 2 minuty.
  5. Jemně vmíchejte 150 g borůvek.
  6. Směs nalijte do vyloženého plechu, vložte do trouby na střední mřížku a pečte 35 minut, dokud buchta nebude nahoře zlatavá.
  7. Nechte úplně vychladnout.
  8. Vyšlehejte smetanu tak, aby vznikly tuhé špičky.
  9. V jiné míse vyšlehejte mascarpone s cukrem do hladka.
  10. Šlehačku jemně vmíchejte do směsi mascarpone.
  11. Rozetřete na vychladlou buchtu.
  12. Posypte koláč zbylými borůvkami a citronovou kůrou a nakrájejte na čtverečky.
Řezy ozdobené mascarpone polevou, čerstvými borůvkami a citronovou kůrou servírované na talířku.
www.donalskehan.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.