Hledáte recept na jednoduchý dezert? Pak je tento cheesecake z citronu a mascarpone to pravé pro vás!
Co budete potřebovat
- 175 g BeBe sušenek
- 80 g másla, rozpuštěného
- 500 g sýra Philadelphia, měkčeného
- 220 g moučkového cukru
- 4 vejce
- 1 žloutek
- jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 velkého citronu
- 400 g sýra mascarpone
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup
- Začněte s tímto receptem den předem.
- Troubu předehřejte na 140°C.
- Dortovou formu o průměru 24 cm lehce vymažte tukem a dno vyložte pečicím papírem.
- Hluboký pekáč naplňte do poloviny vroucí vodou a položte na spodní rošt trouby.
- Sušenky vložte do kuchyňského robotu a pulzujte, dokud vám nevzniknou drobky.
- Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.
- Na dno připravené formy vtlačte sušenkovou směs.
- Philadelphii a cukr dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebudete mít hladkou směs.
- Přidejte vejce, žloutek, citronovou kůru a šťávu a poté pulsujte, dokud se vše dobře nespojí.
- Přidejte mascarpone a vanilkový extrakt a poté rozmixujte dohladka.
- Náplň nalijte na připravený základ a cheesecake pečte na prostřední příčce trouby 1 hodinu.
- Cheesecake nechte ve vypnuté troubě vychladnout ještě 1 hodinu nebo do úplného ztuhnutí.
- Cheesecake přesuňte na mřížku, aby zcela vychladl.
- Zakryjte formu potravinářskou fólií a dejte do ledničky minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
- Vyjměte z formy, nakrájejte a podávejte.