Citronový cheesecake s mascarpone

Citronový cheesecake s mascarpone
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 12

Hledáte recept na jednoduchý dezert? Pak je tento cheesecake z citronu a mascarpone to pravé pro vás!

Co budete potřebovat

  • 175 g BeBe sušenek
  • 80 g másla, rozpuštěného
  • 500 g sýra Philadelphia, měkčeného
  • 220 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 1 žloutek
  • jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 velkého citronu
  • 400 g sýra mascarpone
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Začněte s tímto receptem den předem.
  • Troubu předehřejte na 140°C.
  • Dortovou formu o průměru 24 cm lehce vymažte tukem a dno vyložte pečicím papírem.
  • Hluboký pekáč naplňte do poloviny vroucí vodou a položte na spodní rošt trouby.
  • Sušenky vložte do kuchyňského robotu a pulzujte, dokud vám nevzniknou drobky.
  • Přidejte rozpuštěné máslo a promíchejte.
  • Na dno připravené formy vtlačte sušenkovou směs.
  • Philadelphii a cukr dejte do kuchyňského robotu a mixujte, dokud nebudete mít hladkou směs.
  • Přidejte vejce, žloutek, citronovou kůru a šťávu a poté pulsujte, dokud se vše dobře nespojí.
  • Přidejte mascarpone a vanilkový extrakt a poté rozmixujte dohladka.
  • Náplň nalijte na připravený základ a cheesecake pečte na prostřední příčce trouby 1 hodinu.
  • Cheesecake nechte ve vypnuté troubě vychladnout ještě 1 hodinu nebo do úplného ztuhnutí.
  • Cheesecake přesuňte na mřížku, aby zcela vychladl.
  • Zakryjte formu potravinářskou fólií a dejte do ledničky minimálně na 4 hodiny, ideálně přes noc.
  • Vyjměte z formy, nakrájejte a podávejte.
Cheesecake z citronu a mascarpone na talíři.
www.delicious.com.au

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.