Citronový chlebíček

Citronový chlebíček
Příprava: 50 minut Vaření: 70 minut Počet porcí: 8

Tento moučník je neuvěřitelně snadný na přípravu a přitom je tak plný sladké a jemné citronové chuti! Lahodná citronová poleva a drobenka tomu dodávají korunu.

Ingredience:

Na chlebíček:

  • 8 polévkových lžic másla změkčeného na pokojovou teplotu
  • 1 šálek cukru
  • 1 velké vejce
  • 2 čajové lžičky citronové kůry
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • 1 polévková lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 1 a ½ šálku hladké mouky
  • ¾ čajové lžičky prášku do pečiva
  • ¾ lžičky soli
  • ½ šálku zakysané smetany

Na drobenku:

  • 4 polévkové lžíce studeného másla, nakrájeného na malé kostičky
  • ½ šálku hladké mouky
  • ½ šálku cukru
  • 2 čajové lžičky citronové kůry

Na polevu:

  • 1 a ½ šálku moučkového cukru
  • ½ čajové lžičky vanilkového extraktu
  • 2-3 polévkové lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy

Postup:                                     

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Postříkejte 23 cm formu na chlebíček sprejem na pečení a odložte stranou.
  3. V míse stolního mixéru s lopatkovým nástavcem nebo ve velké míse s ručním mixérem vymíchejte máslo a cukr.
  4. Začněte na nízké rychlosti, dokud nebude vše zapracováno, poté nastavte na střední rychlost a míchejte 2–3 minuty, dokud nebude směs lehká, světlá a nadýchaná.
  5. Přidejte vejce, citronovou kůru, vanilku a citronovou šťávu a promíchejte.
  6. V malé misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
  7. Přidejte polovinu moučné směsi ke směsi másla a ostatních ingrediencí a promíchejte.
  8. Přidejte polovinu zakysané smetany a promíchejte.
  9. Opakujte se zbývající moukou, poté se zakysanou smetanou.
  10. Seškrábejte strany a poté znovu míchejte asi 15 sekund, aby se vše spojilo.
  11. Nalijte do připravené formy a rovnoměrně rozprostřete a uhlaďte.
  12. Nyní si připravte drobenku.
  13. Ingredience na drobenku vložte do středně velké mísy.
  14. Máslo s ostatními ingrediencemi pomocí prstů pořádně
  15. Nasypte drobenku na těsto.
  16. Pečte 60–70 minut, dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá.
  17. Nechte 5 minut vychladnout ve formě, formu poté obraťte a chlebíček nechte na mřížce úplně vychladnout.
  18. Nyní vložte všechny přísady na polevu do malé misky a prošlehejte.
  19. Pokapejte vzniklou polevou celý chlebíček a servírujte.
Chlebíček z citronů přelitý polevou a ozdobený čerstvými citrony servírovaný ve formě.
www.thesaltymarshmallow.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.