Citronový koláč s mandlovou krustou

Citronový koláč s mandlovou krustou
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 10

Neuvěřitelně krémový koláč s citronem s kůrkou z mandlovo grahamových sušenek. Vyrobený ze 7 základních ingrediencí, oceníte jeho snadnou přípravu.

Postup

Na mandlová krustu

  • 160 g grahamových sušenek
  • 65 g solených mandlí (použijte pražené)
  • 25 g krupicového cukru
  • 71 g másla (rozpuštěného)

Náplň + poleva

  • 2 plechovky kondenzovaného mléka
  • 180 ml čerstvé citronové šťávy (asi 4 citrony)
  • 4 velké žloutky

Na ozdobu

  • citronová kůra, plátky citronu, mandle, šlehačka nebo poleva na pusinky

Postup

  • Předehřejte troubu na 180°C.
  • Rozdrťte grahamové sušenky a mandle dohromady na drobenku, vmíchejte cukr, přidejte rozpuštěné máslo a míchejte, dokud se nespojí.
  • Směs přendejte do nevymazané koláčové misky.
  • Rukou pomačkejte drobky po dně a po stranách, aby vznikla kompaktní krusta.
  • Krustu předpečeme 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte troubu zapnutou.
  • Mezitím ušlehejte slazené kondenzované mléko, citronovou šťávu a žloutky.
  • Přelijte do teplé krusty.
  • Koláč pečte 15–20 minut, nebo dokud se uprostřed jen *lehce* chvěje.
  • Vyjměte z trouby a nechte koláč zcela vychladnout na mřížce.
  • Po vychladnutí přikryjte a před podáváním nechte alespoň 1 hodinu chladit.
  • Ozdobte dle libosti.
Trojúhelníček čerstvého citronového koláče s lahodnou krustou.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Ke koláči je káva nutností! Podívejte se na naši obsáhlou recenzi o těchto kapslových kávovarech a připravte si lahodnou kávu na míru k tomuto citronovému koláči! Je libo Latté nebo Americano?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.