Citrusová bábovka s podmáslím

Citrusová bábovka s podmáslím
Příprava: 25 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 10

Snad každý ocení tuto úžasnou bábovku s chutí citronů a pomerančů! Nejlepší je s čerstvými malinami a kopečkem vanilkové zmrzliny.

Ingredience

  • 1 šálek margarínu
  • 2 šálky cukru
  • 4 velká vejce pokojové teploty
  • 2 čajové lžičky citronového extraktu
  • 3 šálky hladké mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky jedlé sody
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 šálek podmáslí

Na polevu:

  • 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 5 lžíc pomerančového džusu
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 5 lžící citronové šťávy
  • 1/4 čajové lžičky soli

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175°C.
  2. Vymastěte formu na bábovku o průměru 25 cm a vysypte moukou.
  3. Vyšlehejte si krém z margarínu a cukru, aby byl světlý a krásně nadýchaný.
  4. Přidejte vždy 1 vejce a vždy dobře prošlehejte.
  5. Přidejte citronový extrakt a zašlehejte.
  6. V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu.
  7. Přidávejte postupně do směsi margarínu a cukru střídavě s podmáslím a po každém přidání šlehejte.
  8. Přeneste do připravené formy.
  9. Pečte, dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá, 45–50 minut.
  10. Propíchejte teplou bábovku vidličkou nebo špejlí.
  11. Smíchejte přísady na polevu a lžící pomalu naneste na dort.
  12. Nechte bábovku 15 minut před vyjmutím z formy na rošt úplně vychladnout.
Bábovka z podmáslí zasypaná citrusovou kůrou nakrájená na talíři.
www.tasteofhome.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.