Snad každý ocení tuto úžasnou bábovku s chutí citronů a pomerančů! Nejlepší je s čerstvými malinami a kopečkem vanilkové zmrzliny.
Ingredience
- 1 šálek margarínu
- 2 šálky cukru
- 4 velká vejce pokojové teploty
- 2 čajové lžičky citronového extraktu
- 3 šálky hladké mouky
- 1 čajová lžička prášku do pečiva
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 šálek podmáslí
Na polevu:
- 1 a 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
- 5 lžíc pomerančového džusu
- 1 lžíce strouhané citronové kůry
- 5 lžící citronové šťávy
- 1/4 čajové lžičky soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vymastěte formu na bábovku o průměru 25 cm a vysypte moukou.
- Vyšlehejte si krém z margarínu a cukru, aby byl světlý a krásně nadýchaný.
- Přidejte vždy 1 vejce a vždy dobře prošlehejte.
- Přidejte citronový extrakt a zašlehejte.
- V jiné misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu.
- Přidávejte postupně do směsi margarínu a cukru střídavě s podmáslím a po každém přidání šlehejte.
- Přeneste do připravené formy.
- Pečte, dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá, 45–50 minut.
- Propíchejte teplou bábovku vidličkou nebo špejlí.
- Smíchejte přísady na polevu a lžící pomalu naneste na dort.
- Nechte bábovku 15 minut před vyjmutím z formy na rošt úplně vychladnout.