Výborné recepty na moučníky z pomerančů! Jsou vláčné a naprosto neodolatelné

Pomeranč, je v čerstvé formě velice prospěšný pro naše zdraví.

Ale z těchto sladkých receptů na pomerančové moučníky se budete olizovat až za ušima.

Vyberte si sami, na čem si pochutnáte!

Proč jíst citrusy?

Citrony, limetky, grapefruity a pomeranče mají vysoký obsah fyto-nutrientů, jako jsou karotenoidy, flavonoidy a polyfenoly.

Tyto živiny jsou druhy antioxidantů a dodávají plodům jejich jasné barvy a silné aroma. Mohou také pomoci chránit vaše tělo a předcházet mnoha zdravotním problémům.

Citrusové plody mají vysoký obsah vitamínu C, což je živina, o které je známo, že pomáhá posílit váš imunitní systém. Povzbuzuje váš imunitní systém k produkci bílých krvinek, které jsou nezbytné pro boj s infekcemi.

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení vitamín C v citrusových plodech nemůže zabránit nachlazení. Výzkumy však naznačují, že může pomoci zkrátit délku a závažnost nachlazení.

Studie z roku 2014 zjistila, že lidé s nízkým množstvím citrátu v moči čelí větší pravděpodobnosti vzniku ledvinových kamenů. Citrusové plody mohou zvýšit hladiny citrátů, což může pomoci toto riziko snížit.

Jejich rozpustná vláknina a flavonoidy mohou pomoci zvýšit zdravý HDL cholesterol a snížit škodlivý LDL cholesterol.

Jsou také bohaté na draslík, který může pomoci snížit riziko mrtvice a srdečních onemocnění.

Flavonoidy nacházející se v citrusových plodech, můžou pomoci v boji proti chronickým zánětům, který jsou částečně zodpovědné za rozvoj onemocnění, jako je Alzheimerova a Parkinsonova choroba.

Jestli se chcete dozvědět více o blahodárných účincích citrusů, potom si přečtěte speciální článek o grapefruitu!

Jak vybrat kvalitní citrusy?

Při nákupu citrusových plodů se poohlédněte po těch, které jsou na svou velikost těžké. Vybírejte ty s jemnozrnnou, pevnou slupkou. Vyhněte se příliš měkkému ovoci a těm, které mají známky rozvíjející se plísně.

Čerstvé citrusové plody lze skladovat při pokojové teplotě nebo v lednici. Obvykle vydrží asi týden při pokojové teplotě a několik týdnů v chladničce. Aby zůstaly čerstvé, nemyjte je, dokud je nebudete chtít sníst.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.