Pokud máte chuť na něco zdravého, proč nevyzkoušet tento lahodný hlavní chod? Cizrna na paprice je vhodná nejen pro vegetariány, vegany ve variantě bez sýru, ale i pro každého s bezlepkovou dietou.
Ingredience:
- 200 g rýžových penne těstovin
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 menší pórek
- 3 stroužky česneku
- ¼ lžičky červeného pepře
- ⅛ lžičky uzené papriky
- ⅛ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky sušeného oregana
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 hrnek pasírovaných rajčat
- 2 červené papriky
- vymačkaná šťáva z citronu
- 1 a ½ hrnku vařené cizrny (nebo z konzervy)
- čerstvá bazalka nebo petrželka
- k servírování parmezán nebo jiný sýr (nemusí být)
Postup:
- Uvařte si těstoviny dle návodu.
- Mezitím si na pánvi rozpalte olej, přidejte na kostičky nakrájený pórek a restujte asi 4-6 minut.
- Přidejte prolisovaný česnek, restujte další minutu.
- Přidejte mletý červený pepř, uzenou papriku, černý pepř, oregano a nechte ještě 30 sekund restovat.
- Přidejte protlak, promíchejte, nechte jej chvilku vařit, aby nebyl kyselý.
- Pak přidejte pasírovaná rajčata, na kostičky nakrájené papriky a nasekanou cizrnu.
- Chvilku povařte, poté přimíchejte procezené těstoviny, zamíchejte, dochuťte solí a je hotovo.
- Podávejte posypané bylinkami a sýrem (kdo chce).