Cizrna na paprice s pórkem

Cizrna na paprice s pórkem

Pokud máte chuť na něco zdravého, proč nevyzkoušet tento lahodný hlavní chod? Cizrna na paprice je vhodná nejen pro vegetariány, vegany ve variantě bez sýru, ale i pro každého s bezlepkovou dietou.

Ingredience:

  • 200 g rýžových penne těstovin
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1 menší pórek
  • 3 stroužky česneku
  • ¼ lžičky červeného pepře
  • ⅛ lžičky uzené papriky
  • ⅛ lžičky mletého černého pepře
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 hrnek pasírovaných rajčat
  • 2 červené papriky
  • vymačkaná šťáva z citronu
  • 1 a ½ hrnku vařené cizrny (nebo z konzervy)
  • čerstvá bazalka nebo petrželka
  • k servírování parmezán nebo jiný sýr (nemusí být)

Postup:

  • Uvařte si těstoviny dle návodu.
  • Mezitím si na pánvi rozpalte olej, přidejte na kostičky nakrájený pórek a restujte asi 4-6 minut.
  • Přidejte prolisovaný česnek, restujte další minutu.
  • Přidejte mletý červený pepř, uzenou papriku, černý pepř, oregano a nechte ještě 30 sekund restovat.
  • Přidejte protlak, promíchejte, nechte jej chvilku vařit, aby nebyl kyselý.
  • Pak přidejte pasírovaná rajčata, na kostičky nakrájené papriky a nasekanou cizrnu.
  • Chvilku povařte, poté přimíchejte procezené těstoviny, zamíchejte, dochuťte solí a je hotovo.
  • Podávejte posypané bylinkami a sýrem (kdo chce).
Cizrnová směs na talířích nabíraná lžící.
www.notenoughcinnamon.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.