Cizrna na paprice v podobě kari zvaného Channa simla může zaujmout nejen fandy indické kuchyně. A hledáte-li novou inspiraci na hlavní chod, můžeme doporučit tento recept na cizrnu na paprice.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 střední červená cibule
- 1 lžíce čerstvého nastrouhaného zázvoru
- 2 lžičky prolisovaného česneku
- 1 střední paprika (bílá)
- 1 rozdrcený červený pepř
- 2 střední rajčata
- 1 lžička soli
- 2 hrnky uvařené cizrny
Na ozdobu:
- čerstvě nastrouhaná mrkev
- nasekaný čerstvý koriandr
Postup:
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte kmín a počkejte, než začnou semínka syčet.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte restovat 5 minut.
- Přidejte zázvor a česnek, nechte vařit další 1-2 minuty.
- Přidejte na kostičky nakrájenou papriku, červený pepř a restujte další 2 minuty.
- Přidejte nakrájená rajčata, osolte, dobře promíchejte.
- Vařte dalších 5 minut.
- Přidejte cizrnu, pokračujte ve vaření 5 až 7 minut.
- Servírujte posypané nastrouhanou mrkví a posekaným koriandrem.