Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 35 dkg cizrny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- olej
- 4 nožičky párku nebo 2 nožičky klobásy
- 1 bobkový list
- 5 kuliček nového koření
- snítka libečku
- saturejka
- bazalka
- tymián
- sůl
- 15 dkg rajského protlaku
- 5 lžic kečupu
- 2 lžíce sekané pažitky
Postup receptu
- Předem namočenou cizrnu uvaříme doměkka
- Než se začne vařit, tak do ní přidáme bobkový list, nové koření a libeček, zatím nesolíme
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme párky nebo klobásy nakrájené na kolečka, saturejku, tymián a bazalku
- Mírně podlijeme vývarem z cizrny, přidáme sůl, rajčatový protlak, kečup a scezenou cizrnu
- Promícháme, chvilku podusíme, nakonec vmícháme pažitku