Cizrna s pikantní rajčatovou omáčkou

Cizrna s pikantní rajčatovou omáčkou

Tento recept je jednoduchý, nabitý španělskými chutěmi a ke všemu hotový do 20 minut! Pokrm můžete podávat jako přílohu, předkrm či hlavní chod s křupavou bagetou.

Ingredience

  • 1 sklenice konzervované cizrny (cca 500 g)
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 cibule
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1/2 lžičky sladké uzené španělské papriky
  • 1/2 lžičky pálivé uzené španělské papriky
  • 1 šálek rajčatového pyré
  • 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky
  • špetka mořské soli
  • špetka černého pepře

Postup

  1. Sceďte cizrnu přes síto a opláchněte ji pod tekoucí studenou vodou.
  2. Poté setřete veškerou přebytečnou tekutinu a cizrnu odložte, nakrájejte na tenké plátky 3 stroužky česneku, na kostky nakrájejte 1/2 cibule a nasekejte hrst čerstvé petrželky.
  3. Zahřejte pánev na středním plameni a přidejte 2 lžíce extra panenského olivového oleje.
  4. Po 2 minutách přidejte nakrájený česnek a cibuli, promíchejte s olejem a restujte 3 minuty.
  5. Poté přidejte 1/2 lžičky sladké uzené papriky a 1/2 čajové lžičky pálivé uzené papriky, promíchejte, přidejte 1 šálek rajčatového protlaku, asi 2 lžíce nasekané petrželky a dochuťte mořskou solí a černým pepřem.
  6. Promíchejte a duste 3 minuty.
  7. Po 3 minutách přidejte do omáčky cizrnu, dochuťte ji znovu mořskou solí a pepřem a promíchejte.
  8. Duste další 3 minuty, poté přendejte do velké mělké misky a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.
  9. Nechte si chutnat!
Omáčka z rajčat a papriky s cizrnou posypaná bylinkami na talíři.
www.spainonafork.com

Pokud vám jídlo chutnalo, vyzkoušejte i naše další recepty na cizrnové kari.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.