Tento recept je jednoduchý, nabitý španělskými chutěmi a ke všemu hotový do 20 minut! Pokrm můžete podávat jako přílohu, předkrm či hlavní chod s křupavou bagetou.
Ingredience
- 1 sklenice konzervované cizrny (cca 500 g)
- 3 stroužky česneku
- 1/2 cibule
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 lžičky sladké uzené španělské papriky
- 1/2 lžičky pálivé uzené španělské papriky
- 1 šálek rajčatového pyré
- 1/4 šálku čerstvé nasekané petrželky
- špetka mořské soli
- špetka černého pepře
Postup
- Sceďte cizrnu přes síto a opláchněte ji pod tekoucí studenou vodou.
- Poté setřete veškerou přebytečnou tekutinu a cizrnu odložte, nakrájejte na tenké plátky 3 stroužky česneku, na kostky nakrájejte 1/2 cibule a nasekejte hrst čerstvé petrželky.
- Zahřejte pánev na středním plameni a přidejte 2 lžíce extra panenského olivového oleje.
- Po 2 minutách přidejte nakrájený česnek a cibuli, promíchejte s olejem a restujte 3 minuty.
- Poté přidejte 1/2 lžičky sladké uzené papriky a 1/2 čajové lžičky pálivé uzené papriky, promíchejte, přidejte 1 šálek rajčatového protlaku, asi 2 lžíce nasekané petrželky a dochuťte mořskou solí a černým pepřem.
- Promíchejte a duste 3 minuty.
- Po 3 minutách přidejte do omáčky cizrnu, dochuťte ji znovu mořskou solí a pepřem a promíchejte.
- Duste další 3 minuty, poté přendejte do velké mělké misky a ozdobte čerstvou nasekanou petrželkou.
- Nechte si chutnat!
Pokud vám jídlo chutnalo, vyzkoušejte i naše další recepty na cizrnové kari.