Lahodné cizrnové recepty v 9 variantách. Inspirujte se!

Rádi byste doplnili svůj jídelníček o zajímavou potravinu?

Pak vyzkoušejte naše recepty s cizrnou.

Nebude chybět tradiční hummus, úžasně křupavý falafel ani kari.

Dobrou chuť!

Aby se nám cizrna dobře doměkka uvařila, je třeba ji předem máčet ve vodě, a to minimálně 10 – 12 hodin. Nejjlepší je tedy namočit ji přes noc a pak dát teprve vařit. Cizrnu solíme až nakonec.

Protože ke změknutí potřebuje cizrna var trvající alespoň 1 a půl hodiny, je lepší ji vařit v tlakovém hrnci.

Využití v kuchyni

Cizrnu používáme především do polévek nebo jako přílohu k masovým nebo jiným jídlům. Můžeme ji samostatně podávat spolu se zeleninou, vejci nebo masem. Z rozmělněné cizrny můžeme připravovat různé karbanátky nebo placičky.

Cizrna se dá využít i ve studené kuchyni, protože i po uvaření si uchovává křupavost. Hodí se proto do salátů, kde může tvořit základní surovinu nebo doplněk. Rozmělněná se využívá i do pomazánek.

Pokud jste si pomazánku z cizrny (tzv. hummus) zamilovali, vyzkoušejte i naše další tipy na luštěninové pomazánky.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.