Cizrnová polévka s kari a kokosovým mlékem

Cizrnová polévka s kari a kokosovým mlékem

Tento recept vám zabere pouhých 20 minut a za tu dobu vykouzlíte lahodnou veganskou polévku. Je plná zeleniny a bílkovin a věříme, že se stane součastí vašeho jídelníčku.

Ingredience

  • 3 šálky pokrájených hub (použil jsem portobello a shitake)
  • 1 a ¾ šálků nakrájených namixovaných chilli papriček     
  • 1 šálek nakrájené sladké cibule
  • 2 lžičky nasekaného česneku, asi 3 stroužky
  • ½ čajové lžičky mořské soli
  • 1 a ¼ šálků cizrny, opláchnuté a scezené
  • ¼ šálku nasekanéhoho koriandru   
  • 2-3 lžíce červené kari pasty
  • 2 a ¼ šálky kokosového mléka light
  • 2 a ¼ šálku zeleninového vývaru
  • 1 lžíce čerstvé limetkové šťávy
  • 4 šálky asijské zeleninové směsi

Postup

  1. Houby, papričky, cibuli, česnek a sůl osmahněte v polévkovém hrnci s kapkou oleje, dokud nezměknou (asi 7-8 minut).
  2. Přidejte cizrnu, koriandr a kari pastu.
  3. Vařte 2-3 minuty, dokud není vše dobře promícháno.
  4. Přidejte kokosové mléko, vývar a limetku.
  5. Přiveďte k varu.
  6. Přidejte zeleninu a promíchejte, aby změkla.
  7. Servírujte!
Polévka z cizrny s kari a kokosovým mlékem, ozdobená limetkou a bylinkami, servírovaná v hlubokém talíři.
www.veggiesdontbite.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.